Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Brojke rastu iz sata u sat: Je li ovo Sveučilište novo žarište koronavirusa u Hrvatskoj?

MojFaks | Akademska četvrt, 05.10.2020.Brojke rastu iz sata u sat: Je li ovo Sveučilište novo žarište koronavirusa u Hrvatskoj?

Nastava na fakultetima u Hrvatskoj tek je počela, a broj studenata pozitivnih na koronavirus raste.

Iz Covid-centra Sveučilišta u Splitu u nedjelju su izvijestili o devet stranih državljana koji su pozitivni na koronavirus, a studiraju na splitskom studiju medicine na engleskom jeziku. Nastava je na svim godinama tog studija prebačena u cijelosti u online sferu.

...Devet studenta zaraženo koronavirusom! Apelira se na mlade: 'Pridržavajte se mjera STALNO i u PRIVATNOM životu...'...


Od 9 do 21 u jednome danu...


Danas, u poslijepodnevnim satima, stiglo je priopćenje Sveučilišta u Splitu o porastu broja zaraženih studenata.

"Na Sveučilištu u Splitu trenutno je 21 osoba pozitivna na COVID-19, od čega je 17 studenata Medicine na engleskom jeziku, dok ih je 4 na ostalim sastavnicama. U samoizolaciji su i njihovi bliski kontakti, a nastava na studiju Medicine na engleskom jeziku se i dalje odvija na daljinu i to za sve godine studija", objavili su na službenoj Facebook stranici.

Kako su istakli u priopćenju, zahvaljujući dobroj koordinaciji i suradnji Sveučilišta u Splitu, odnosno Centra za epidemiju COVID-19, Medicinskog fakulteta, Doma zdravlja i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, svi dionici su upoznati sa svim i situacija je pod nadzorom te nastavni procesi na Sveučilištu u Splitu nisu ometeni i odvijaju se predviđenom dinamikom.

...Koronavirus na Šumarskom fakultetu: Zatvorili obje zgrade Fakulteta zbog dezinfekcije, 4 zaposlenika u samoizolaciji, od petka ipak rade normalno...


Kako bi se suzbila aktualna epidemija, Sveučilište u Splitu u okviru Centra za epidemiju COVID-19 sve studente i zaposlenike uputila je na broj telefona 099/COVID19 odnosno 099/2684319, na kojem se mogu dobiti sve relevantne informacije vezano uz ovu bolest.

Dostava hrane, nužnih lijekova...


"Također, u suradnji Sveučilišta u Splitu, Studentskog centra i Studentskog zbora, onim studentima koji nemaju za pomoć nekog bliskog, omogućit će se dostava hrane iz studentskih restorana, kao i dostava nužnih lijekova i higijenskih potrepština", navode u priopćenju.  


...Na osječkom Sveučilištu student zaražen koronavirusom... Ostali ljuti jer i dalje polažu ispite na faksu: 'Kako mogu i dalje inzistirati na održavanju ispita uživo?'...


Na kraju, ponovno, apeliraju još jednom na sve studente i zaposlenike Sveučilišta da se odgovorno ponašaju i da se epidemioloških mjera pridržavaju kako u prostorijama fakulteta tako i u svoje slobodno vrijeme.

A.Z.
foto: Pixabay by Tumisu


studentikoornavirusSveučilište u Splitustudij medicinezarazaizolacijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se