Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Medicina online u cijeloj Hrvatskoj? Još jedan fakultet ide 'na daljinu'

MojFaks | Akademska četvrt, 28.10.2020.Medicina online u cijeloj Hrvatskoj? Još jedan fakultet ide 'na daljinu'

S pogoršanjem epidemiološke situacije, pojedini fakulteti u Hrvatskoj već izmjenjuju način rada.

Još prije početka akademske godine najavljeno da se studenti i profesori pripreme na neizvjesnu godinu i sve oblike održavanja nastave, a ni mjesec dana otkako je započela, mnogi fakulteti prebacuju se u online sferu. 

...Presedan u povijesti: Čak će se i medicina u Zagrebu studirati – online!...


Tako je početkom tjedna dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. Marijan Klarica donio odluku o online održavanju svih predavanja i seminara iz svih predmeta te vježbi na pretkliničkim predmetima. Kliničke vježbe nastavljaju se izvoditi s najviše dva studenta po grupama, ali u slučaju pogoršanja stanja u zemlji, i taj dio preselit će se na daljinu. Stopama ovog fakulteta od danas kreće i Medicinski fakultet u Splitu.

...Umjesto na predavanja, neki studenti će u bolnice? Zbog manjka epidemiologa zaražene će testirati i apsolventi...


Dekan Medicinskog fakultet u Splitu prof. dr. sc. Ante Tonkić jučer je donio Odluku o promjeni organizacije nastave u prostorima Fakulteta.  Kako se u Odluci navodi, nakon najnovijih odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i podizanja sigurnosnih mjera na višu razinu, mijenja se mijenja se organizacija nastave u prostorima Fakulteta. 

...Kad su ti profesori na prvoj crti protiv korone: Evo kako ovih dana izgleda nastava na jednom od najpoželjnijih zagrebačkih fakulteta...


"Na svim studijskim programima gdje nije moguće ispoštovati preporuke o držanju distance u zatvorenom prostoru sva predavanja i seminari do daljnjeg rade na daljinu (online) u platformi Moodle/Merlin ili u realnom vremenu u platformi Teams", piše u Odluci.

Specifičnost studijskih programa


Kliničke i pretkliničke vježbe sa obzirom na specifičnost programa izvodit će se kontaktno uz poštivanje propisanih protuepidemijskih mjera i protokola zdravstvenih ustanova uz preporuku skraćenja vremenskog trajanja vježbi.
 
U Odluci se ističe i da su studenti i zaposlenici obavezni su nositi maske u svim zatvorenim prostorijama Fakulteta kao i u neposrednoj blizini na otvorenom.

A.Z.
foto: Medicinski fakultet Split @Facebook


studentiMedicinski fakultetnastavaonline nastavakliničke vježbeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se