Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Odsjek Učiteljskog fakulteta oštećen u potresu: Kada prođe online nastava, upitno GDJE će se studenti vratiti

MojFaks | Akademska četvrt, 31.12.2020., Autor: Anja Z.Foto: Jelena Sambolić / Privatna arhiva

Razorni potres u utorak odnio je nekoliko ljudskih života i prouzrokovao značajnu materijalnu štetu Petrinji, Sisku i okolnim najpogođenijim mjestima.

U potresu koji je u ponedjeljak i utorak, između ostalih mjesta pogodio i Petrinju oštećen je odsjek Učiteljskog fakulteta ondje. Upitno je, stoga, gdje će se studenti vratiti nakon praznika, prenosi HRT. Samo osam mjeseci ranije u potresu je stradala i zgrada Fakulteta u Zagrebu.


...Student iz Petrinje zahvalio se kolegama na pomoći i poručio: 'Molimo vas da ne dolazite u neorganiziranim i spontanim skupinama ovdje…'...


"Nažalost, Učiteljski fakultet u zadnjih 8 mjeseci pretrpio je dvije velike štete. 22. ožujka, kad je bio potres u Zagrebu, teško je oštetio našu središnjicu, a nažalost jučerašnji potres i naš odsjek u Petrinji. Ovdje boravi oko 500 studenata, na različitim studijskim programima, preddiplomskim i diplomskim. Nažalost, zgrada je privremeno neupotrebljiva. Iako izvana izgleda neoštećena, budući da je energetska obnova završena prije godinu dana, nažalost u unutrašnjosti ima oko 1000 kvadrata koji su teško oštećeni. Riječ je o pregradnim zidovima, ali i o nosivim zidovima", govori dekan Učiteljskog fakulteta u Petrinji Siniša Opić za HRT.


...Solidarnost studenata na djelu: Pokrenuli grupe na Facebooku, prikupljaju donacije, organiziraju prijevoze!...


Prema njegovim riječima, prije tjedan dana završena je sanacija u središnjici u Zagrebu, no sada im još preostaje obnoviti odsjek u Petrinji:

"Ovo je područje pretrpjelo značajne rane tijekom Domovinskog rata. I sad se dogodilo i ovo. Ovo je najstarija visoka učiteljska škola u Republici Hrvatskoj. Siguran sam da ćemo svi zajedno uključiti prije svega Sveučilište u Zagrebu ili lokalnu samoupravu da pronađu sredstva kako bismo u žurnoj proceduri obnovili zgradu i vratili naše studente", naglasio je dekan. 


3 godine školovanja na ovom mjestu.😞 Drži se Petrinjo! 🙏

Objavljuje Jelena SambolićSrijeda, 30. prosinca 2020.


Prije tri tjedna nastava je prebačena na daljinu, a sve dok zgrada ne bude ponovno uporabljiva i sigurna, studenti neće moći pristupiti ispitima ili nastavi uživo u njoj, baš kao ni nastavnici.


izvor: HRT


PetrinjapotresUčiteljski fakultetoštećenjaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se