Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Jesmo li napokon prestali mlade obrazovati za BURZU? U ovoj županiji, popis 'beskorisnih' zanimanja nikad nije bio KRAĆI

Objavljeno 15.01.2021. u Akademska četvrt

Većina studijskih programa za kojima postoji sve šire potreba na tržištu rada je u STEM području, zatim su tu prirodne znanosti koje uključuju i biomedicinu, tehničke znanosti te matematika.

Velike vijesti za studente s potresom pogođenih područja: Niži kriteriji upisa sljedeće godine i novost u isplati stipendija

Objavljeno 14.01.2021. u Akademska četvrt

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras danas je obišao Učiteljski fakultet u Petrinji.

Hrvatski studenti sve glasniji: 'Studiranje na daljinu izbacilo nas je iz šina!' Ovo su najčešći problemi koji ih muče

Objavljeno 13.01.2021. u Akademska četvrt

Online nastava sve sigurnije i češće zamjenjuje predavanja uživo. Ovaj zaokret u načinu studiranja ne nailazi na odobravanje studenata.

Bivša ministrica 'pukla': 'Mi na faksu pomažemo studentima u kriznoj situaciji, a što radi Sveučilište u Zagrebu?'

Objavljeno 12.01.2021. u Akademska četvrt

Kako tvrdi Divjak, rektor zagrebačkog Sveučilišta ima plaću veću od predsjednika RH, a u kriznim okolnostima šalje dopis dug dvije rečenice.

Slučajno načuli kako ih je 'počastila': Studenti bojkotiraju profu koja ih je nazvala NEVJEROJATNIM izrazom

Objavljeno 08.01.2021. u Akademska četvrt

Prethodnu akademsku godinu obilježilo je održavanje nastave na daljinu diljem svijeta. Ono što je samo godinu dana ranije bio scenarij koji se rijetko viđa – postao je svakodnevica i za studente i profesore na Balkanu.

Još 3 fakulteta nastavljaju s online nastavom: Ispiti i kolokviji mogu uživo, ali uz stroge mjere

Objavljeno 08.01.2021. u Akademska četvrt

Krajem studentog, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdali preporuke za održavanje nastave na fakultetima koje su se kretale u smjeru online nastave, uz iznimke praktikuma ili laboratorijskih vježbi. Nakon završetka zimskih praznika, izvjesno je da će takvo stanje na fakultetima potrajati i dalje.

Ni u novoj godini nema povratka u predavaone: 4 zagrebačka fakulteta već odlučila – nastava i dalje online

Objavljeno 05.01.2021. u Akademska četvrt

Krajem studenog u sklopu uvođenja restriktivnijih mjera, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdali su fakultetima preporuku za prelazak na online nastavu, osim onih studija koji podrazumijevaju izvođenje praktikuma, laboratorijskih vježbi i sl.

Prvo Zagreb, sad i Petrinja! Fakultet 'na koljenima' moli za pomoć: 1000 kvadrata kolijevke učiteljskog obrazovanja teško oštećeno... FOTO

Objavljeno 04.01.2021. u Akademska četvrt

Potresi koji su prošlog ponedjeljka i utorka pogodili Hrvatsku, odnijeli su nekoliko života i prouzročili ogromnu materijalnu štetu Petrinji, Sisku, Glini te okolnim mjestima. Danas je Vlada RH zbog toga proglasila i stanje katastrofe na ovome području.

Odsjek Učiteljskog fakulteta oštećen u potresu: Kada prođe online nastava, upitno GDJE će se studenti vratiti

Objavljeno 31.12.2020. u Akademska četvrt

Razorni potres u utorak odnio je nekoliko ljudskih života i prouzrokovao značajnu materijalnu štetu Petrinji, Sisku i okolnim najpogođenijim mjestima.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se