Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Slijedi li masovna seoba studenata u utorak? 95% njih želi kući za Božić, ali NEĆE SMJETI natrag u mjesto studiranja

Objavljeno 18.12.2020. u Akademska četvrt

Od utorka će u Hrvatskoj na snazi biti restriktivnije mjere s ciljem suzbijanja širenja epidemije koronavirusa. Stupaju na snagu nekoliko dana prije Božića, perioda kada mnogi putuju svojim obiteljima da zajedno provedu blagdane.

Drama na splitskoj Ekonomiji! Ni nakon 2 kruga izbora studenti nemaju predstavnike: 'Nekim osobama nije u interesu da zbor postoji ako oni ne sjede u njemu...'

Objavljeno 10.12.2020. u Akademska četvrt

Studenti u Splitu ne miruju već tjednima. Prije dva tjedna studentski predstavnik završio je na ispitivanju u policijskoj postoji zbog objave na Facebooku, a sada su epicentar priče studentski izbori na Ekonomskom fakultetu.

Prije 15 godina pitao koji je zagrebački faks NAJLAKŠI: Evo koji je dobio najviše glasova... Je li danas drugačije?

Objavljeno 09.12.2020. u Akademska četvrt

Nakon srednje škole započinje nova etapa u životu, a kod velikog broja ljudi ona uključuje 'uplovljavanje' u studentske vode.

Peticija uspjela! Popustili studentima, ali uz upozorenje profesorima: Online - da, ali prezentacije umjesto predavanja - ne

Objavljeno 04.12.2020. u Akademska četvrt

Nakon peticije studenata i višednevne drame nastava na Fakultetu hrvatskih studija počela se održavati na daljinu.

Tko je sve online u Hrvatskoj? U posljednjih 5 dana, sve više sveučilišta donosi NOVE ODLUKE

Objavljeno 03.12.2020. u Akademska četvrt

Kraj prošlog tjedna obilježilo je stupanje na snagu i novih, strožih mjera radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, u sklopu kojih su iznesene i preporuke za sektor obrazovanja.

Samo preko veze do posla na faksu? Na splitskom Pravu mijenjali pravilnik, spustili kriterije pa zaposlili manje stručne asistentice

Objavljeno 02.12.2020. u Akademska četvrt

Jutarnji list u posjedu je anonimnog pisma koji upućuje na još jedan slučaj nepotizma u visokom obrazovanju.

Nakon odluke dekana studenti uzvratili PETICIJOM: Od Fakulteta traže online nastavu

Objavljeno 02.12.2020. u Akademska četvrt

Nakon obavijesti dekana Fakulteta hrvatskih studija o nastavku izvođenja nastave uživo, studenti pokazuju bunt prema navedenoj odluci.

Nije u skladu s preporukama? Nakon odluke o daljnjem održavanju nastave studenti ovog fakulteta na odgovorne sasuli 'drvlje i kamenje'

Objavljeno 01.12.2020. u Akademska četvrt

Kraj studenoga studentima Fakulteta hrvatskih studija donio je nove vijesti o daljnjem tijeku i obliku održavanja nastave. Ove informacije izazvale su buru komentara među studentima.

Stigle preporuke: Dulji praznici, savjet fakultetima – ipak online… Nove mjere u veljači!

Objavljeno 27.11.2020. u Akademska četvrt

Jučer su predstavljene nove, restriktivnije mjere kojima se pokušava smanjiti broj novozaraženih koronavirusom. Predlažu se i izmjene u obrazovanju.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se