Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Megaprojekt za studente u Šibeniku: pogledajte što će niknuti na mjestu bivše vojarne

Objavljeno 13.12.2016. u Akademska četvrt

Grad Šibenik u suradnji s Veleučilištem u Šibeniku i Studentskim centrom u Šibeniku prijavio je projekt 'Studentski dom Palacin' na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skandalozna izjava o kojoj svi pričaju: Jokić, Silobrčić i Dauenhauer za MojFaks komentiraju izjavu državnog tajnika za obrazovanje

Objavljeno 12.12.2016. u Akademska četvrt

Ministarstvo obrazovanja se može slobodno percipirati kao 'najskandaloznije' kad je o novoj Vladi riječ jer nakon optužbi za plagiranje upućenih ministru Pavi Barišiću, sada je tu i kontroverzan istup državnog tajnika za obrazovanje Matka Glunčića.

Koji milijunčić više: U novom proračunu predviđeno više novca za državne stipendije

Objavljeno 08.12.2016. u Akademska četvrt

Državni proračun 'na tapeti' je ovih dana, a trebao bi interesirati i sve studente koji dobivaju ili su se prijavili na natječaj za državnu stipendiju. Naime, za ovu akademsku godinu predviđeno je puno više love nego prošle, čak preko 2 milijuna kuna.

Prvi u Hrvatskoj: U ovom gradu baš svaki student dobiva stipendiju

Objavljeno 06.12.2016. u Akademska četvrt

Zvuči nevojerojatno, ali je istina: u ovom gradiću na zapadu Slavonije stipendije dobivaju baš svi stanovnici koji se redovno školuju ili studiraju, a jedini je uvjet redovni upis tekuće školske i akademske godine.

Od Studentskog zbora do političke fotelje: Stvaraju li se već na fakultetima budući uhljebi?

Objavljeno 30.11.2016. u Akademska četvrt

Ako ste na fakultetu ostvarili zavidan uspjeh, a nakon diplome teško nalazite posao, znajte da bi situacija bila vjerojatno drugačija da ste član neke političke stranke ili Studentskog zbora.

Nije san: Fakultet bez profesora i školarine doista postoji

Objavljeno 29.11.2016. u Akademska četvrt

Prošlog je mjeseca u Kaliforniji otvoren fakultet u kojem nema profesora ni predavača. Fakultet se zove 42, a oni koji su čitali 'Vodič kroz galaksiju za autostopere' znaju da je ovo referenca na odgovor o smislu života.

Izglasan najpovoljniji i najbolji studentski grad za studij u inozemstvu

Objavljeno 28.11.2016. u Akademska četvrt

Novinarski tim OSSI-ja sproveo je istraživanje o studentskim gradovima po kriterijima koji su studentu najvažniji kada se odlučuje za studiranje u inostranstvu.

Rezultati ankete pokazali: 86% studenata podržava ideju javne 'crne liste' loših profesora

Objavljeno 25.11.2016. u Akademska četvrt

Na anketu koju smo proveli s pitanjem 'Treba li postojati javna crna lista profesora?' odgovorila su 192 studenta, a njih 165 dalo je potvrdan odgovor. To znači da gotovo 86% ispitanih studenata smatra da je 'crna lista' potrebna, a njih 14% ne smatra nužnim stvaranje iste.

Za svoj 18. rođendan Veleučilište u Požegi daruje studentima najbolji poklon

Objavljeno 24.11.2016. u Akademska četvrt

Požegi se smiješi još jedan veliki projekt.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se