Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Neće biti predsjednik, ali ima drugi plan: Kandidat Škoro želi predavati na fakultetu

MojFaks | Akademska četvrt, 23.12.2019.Neće biti predsjednik, ali ima drugi plan: Kandidat Škoro želi predavati na fakultetu

Miroslav Škoro nije prošao u drugi krug predsjedničkih izbora, no čini se da ima plan B.

Kako Glas Istre doznaje, predsjednički kandidat dr. sc. Miroslav Škoro odabrao je Pulu i Sveučilište Jurja Dobrile za iniciranje svoje profesorske karijere.

Prema pisanju ovog lista, Škoro je uplivao u znanstvene vode tako što je pulskom Fakultetu ekonomije i turizma (FET) nedavno poslao zahtjev za izbor u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika. Škoro je ove godine već postao suradnik na Sveučilištu Sjever u Varaždinu na kolegiju Uvod u ekonomiji. Njegova želja da se kvalificira i za profesorske titule ukazuje na to da se Škoro očito kani i intenzivnije baviti predavanjem na fakultetima.


...Čak 87% studenata izaći će na izbore! Evo koga će i zašto podržati...


Zanimljivo je da se Škoro odlučio na pulsko Sveučilište, a ne primjerice na Sveučilište u Osijeku, gdje je doktorirao u prosincu 2017. godine. 


Foto: Miroslav Škoro @Facebook

Dekan FET-a Robert Zenzerović rekao je za Glas Istre da to nije ništa neuobičajeno, odnosno da se i ranije događalo da ljudi iz drugih dijelova Hrvatske dolaze u Pulu po izbor u zvanje znanstvenog suradnika.

Hoće li ti jedan od predsjedničkih kandidata u skorije vrijeme predavati, odlučit će Stručno povjerenstvo za provedbu izbora u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika koje je imenovao Fakultet ekonomije i turizma. Konačna odluka o ispunjenu Škorinog zahtjeva donosi se u Zagrebu. 

A.Z.
Izvor: Glas Istre
Foto: Facebook@Miroslav Škoro


Miroslav Škoroznanstveni suradnikprofesorpredsjednički kandidatKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se