Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Izvanredni studenti nakon peticije kreću u prosvjed? Iz MZO-a već mjesec dana nema odgovora

MojFaks | Akademska četvrt, 20.03.2017.Izvanredni studenti nakon peticije kreću u prosvjed? Iz MZO-a već mjesec dana nema odgovora

Peticija koju je potpisalo 7000 studenata i koja se odnosi na mogućnost prava na rad preko student servisa za izvanredne studente upućena je Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Što će sada s njom biti nije poznato jer studenti nisu dobili odgovor već četiri tjedna.

Pokretač ove peticije je Marko Leskovar, student prve godine zagrebačke Ekonomije, a potpise je počeo skupljati sredinom veljače. Do zaključenja trajanja peticije 24. veljače istu je potpisalo 7000 osoba, što pokazuje da toliko potpisnika podržava njegovu ideju bez obzira jesu li izvanredni studenti koji žele raditi "na ugovor", kolege koji se s njima slažu ili zainteresirani članovi javnosti koji smatraju da ne bi trebalo diskriminirati studente kad je mogućnost rada preko studentskih servisa u pitanju.

Unatoč dobrom odazivu zainteresiranih, čini se da ista tema ne interesira nikoga u Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje se na ovu peticiju oglušilo. Naime, ni mjesec dana nakon što su Marko i njegovi kolege poslali potpise Ministarstvu, kao i ministru Pavi barišiću - nisu dobili nikakav odgovor. dapače, cijelo ovo vrijeme s druge strane "žice" vlada muk.

...Trebaju li izvanredni studenti raditi na studentski ugovor? Suprotstavljena mišljenja mladih i stručnjaka...


...Kreće izrada budućeg zakona o studentskom radu: Hoće li izvanredni studenti moći raditi preko SC-a?...


"Prikupljene potpise poslao sam zajedno s par kolega Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Također prikupljeni potpisi poslani su i ministru Pavi Barišiću. Danas nakon četiri tjedna koja su protekla od slanja prikupljenih potpisa ministru i MZOS-u, odgovor nismo dobili. Smatram kako je vrlo neodgovorno iz MZOS-a i od ministra Barišića što još uvijek nisu odgovorili. Prisiljen sam ovako javno medijski prozvati MZOS i ministra Barišića za ovakvu neodgovornost. Također, ako uskoro ne dobijem odgovor bit ću prisiljen organizirati prosvjed. O svim daljnjim koracima obavijestit ću javnost", kaže student.


Izvor: Instagram@Libela.org

Kako bismo provjerili što se događa s potpisima te je li Ministarstvo upoznato s tim, kontaktirali smo pomoćnika ministra, Srećka Tomasa. Ministrov pomoćnik Tomas nam nije puno rekao o ovome problemu jer kako kaže, "on nije zadužen za službeni odgovor" nego nas je uputio na Ministarstvo te rekao da ondje pošaljemo svoj upit.

Do kraja pisanja ovog članka iz Ministarstva znanosti i obrazovanja nije stigao odgovor, a izvanredni studenti kojima i dalje "gori pod petama" - razmišljaju o prosvjedu.

Ivana Petrić
foto: arhiva


peticijaMarko Leskovarizvanredni studentistudent servisKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se