Bit će više mjesta ispod nadstrešnice!

Kako pokazuju brojke objavljene u rezultatima natječaja za smještaj u zagrebačkim domovima, 10.320 studenata konkuriralo je za jedno od nešto više od 6500 tisuća slobodnih mjesta u domovima pod upravljačkom "palicom", zagrebačkog SC-a.

Kako javljaju iz SC-a, pravo na domsku sobu ostvarilo je 6575 studenata koji su na natječaju ostvarili 1387 i više bodova.

Prva bodovna granica ove je godine, dakle, bila 1387 bodova. Detaljno obračunavanje bodova putem svog osobnog profila na poveznici.

Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Studentica potpuno iskreno: 'Sram me što živim u studentskom domu'

Ukoliko smatrate da ste u procesu bodovanja zakinuti, prigovor možete podnijeti na adresu SC-a Zagreb u roku od osam dana od objave rezultata natječaja.

Iz SC-a poručuju i da se studenti za dodatne informacije vezane uz natječaj za smještaj mogu se obratiti Poslovnici za smještaj studenta na kontakte: 01/ 4593-641, 01/4593-582, 01/4593-570 ili na e-mail: poslovnica@sczg.hr.

Liječnički pregled i online rezervacija

Nadalje podsjećaju da je za useljenje u dom potrebno obaviti liječnički pregled jer je potvrda o obavljanju istoga preduvjet useljenja u dom.

"Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine", dodaju iz SC-a Zagreb.

kavez

Za sretnike koji ulaze dalje u proces rezervacije sobe, pojašnjavaju da je sve moguće obaviti online putem. Ova mogućnost olakšava studentu odabir paviljona unutar studentskog naselja, odabir položaja sobe, a isto tako skraćuje rok postupka useljenja u dom.

Stari studenti, koji su studentski smještaj koristili prošle godine, imaju prednost u odabiru. Tako sobu mogu rezervirati od 19. kolovoza u 8 sati do 21. kolovoza u 20 sati. Rezervacije preostalih, slobodnih soba, vrše se od 22. kolovoza u 12 sati do 26. kolovoza u 7 sati.

Objavljena je rang lista! Izašla je privremena rang lista za smještaj u domovima u velikom gradu: Evo detalja

"Studenti nisu obavezni rezervirati mjesto on-line putem jer pravo na useljenje mogu ostvariti do 30. rujna 2022. useljenjem u slobodne ne rezervirane sobe. Vremenski rok za useljenje u rezervirane sobe je do 10. rujna 2022., nakon toga se rezervacije brišu, a studenti mogu useliti u neku od preostalih slobodnih soba. Studenti mogu putem svojih web profila pokriti trošak stanarine te useliti do 10. listopada 2022. na rezervirano mjesto u domu", napominju iz SC-a.

Plaćanje rezervacije smještaja svim će stanarima biti omogućeno od 1. rujna od 8 sati do 10. rujna do podne. Ovdje upozoravaju da studenti koji su rezervirali smještaj, a do 10. rujna neće podmiriti trošak rezervacije ili useliti, gube pravo na rezervaciju kreveta te se useljavaju na preostala slobodna mjesta do 30. rujna.

Redovito useljenje kreće početkom rujna

Kao i svake godine, redovito useljenje studenata kreće od 1. rujna i traje do 30. rujna, a oni koji ne usele ili ne izvrše uplatu rezervacije u navedenom razdoblju gube pravo na smještaj u nadolazećoj akademskoj godini.

Studentice skuhale sataraš u domu. [VIDEO] Studentice skuhale sataraš u pola 9 navečer: Zamirisao cijeli studentski dom

Studenti mogu useliti i prije tog roka – prijevremeno useljenje u domove bit će omogućeno od 26. kolovoza 2022.

Još vijesti