V.F. u Akademska četvrt

Smatraš da kvaliteta života u studentskim domovima nije na nivou? Postani član Studentskog odbora i uzmi stvar u svoje ruke

Ostalo je još mjesta u Odborima.

1. veljače 2024 11:58
Budi dio promjene

Budi dio promjene Foto: Canva

Život u studentskom domu je lijep, ali poprilično izazovan. Ponekad treba imati debele živce da izdržiš život s toliko stanara. Vjerojatno ima nekih stvari u domu u kojem živiš koje te beskrajno živciraju i često ti nije jasno zašto ih nikada nitko do sada nije popravio ili regulirao. I ti se sam možeš pobrinuti za bolju kvalitetu života u studentskom domu.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane da se prijave i postanu članovi nekog od Studentskih odbora.

Inače Studentski odbor je organizacija čiji su članovi stanari studentskog doma, a brinu se za poboljšanje kvalitete života u studentskom domu. Prema Pravilniku o studentskim odborima pri studentskim domovima u Zagrebu, odbori se osnivaju radi „savjetovanja u rješavanju određenih pitanja iz djelokruga SC koja se odnose na studentski smještaj, osiguravanje pravodobnog upoznavanja s problemima studenata smještenih u studentske domove, skrbi o specifičnim potrebama studenata smještenih u domove, poticanje raznih aktivnosti studenata, skrbi o informiranosti studenata, analizi stanja i izrade prijedloga rješenja Studentskom centru, upravi doma te ostalim nadležnim tijelima kod uočavanja problema te skrbi za opće interese studenata smještenih u studentski dom“.

Kako se prijaviti?

Također, Odbor se sastoji od sedam članova, a svaki član mora biti smješten u određenom studentskom domu. Mandat im traje godinu dana.

Iz Studentskog zbora naglašavaju da je u Odboru studentskog doma „dr. Ante Starčević“ ostalo je šest slobodnih mjesta, u SD „Cvjetno naselje“ jedno mjesto, a u SD „Lašćina“ pet slobodnih mjesta.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studentski zbor UNIZG (@szzg.unizg)

 

Zainteresirani se mogu prijaviti do 10. veljače 2024. godine, a prijave se šalju na e-mail studentski.zbor@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, broj mobitela, studij, ime studentskog doma u kojem je kandidat smješten, kratko motivacijsko pismo, redni broj na listi rezultata Natječaja za smještaj u studentske domove, a ako je kandidat smješten na prijedlog Ministarstva (MZO) potrebno je priložiti i odgovarajuću potvrdu istog.

vezano Zgrada studentskog doma Vodič za brucoše Važno za sve nove, ali i stare stanare studentskog doma: Pravila koja treba poštivati

Još vijesti