Stres tijekom učenja

Ljeto je uskoro gotovo, a s njegovim krajem dolaze prvo jesenski ispitni rokovi, pa onda i početak akademske godine. Što znači da bi bilo poželjno da se bioritam studenata vrati u „normalu“ za početak novih akademskih izazova i obaveza.

To često zna biti teško, pogotovo kod onih studenata koji cijelo ljeto nisu imali nikakvih obaveza pa su kasno zaspali, ali se i kasno budili. Samim time, početkom jesenskih ispitnih rokova, a i novom akademskom godinom, doći će sve više studentskog stresa zbog ispita, seminara, kolokvija i slično. No, postoji rješenje i za to!

Rješenje za manje od 30 sekundi

Rješenje otkriva doktorica Eileen Li koja na svojem Instagram profilu često dijeli savjete iz tradicionalne kineske, hinduističke i budističke medicine. Tako je sada otkrila trik pomoću kojeg se možete riješiti stresa u svega nekoliko desetaka sekundi.

Osim toga, ovaj isti trik, kako tvrdi doktorica Li, pomaže i pri boljem spavanju, kao i kod uklanjanja glavobolja. Naime, sve što trebate napraviti je da koristiti „Yitang“ metodu pomoću koje lagano tapkate u središnju točku na licu koja se nalazi točno između obrva. Nakon toga, na istoj točci masirate tu poziciju radeći male krugove i to čak 15 puta.

Točka kao treće oko

Napominje da ovu metodu možete raditi svaki puta kada se osjećate nervozno ili anksiozno, a u hinduizmu i budizmu se ta točka smatra trećim okom koje se „vidi kao metaforički osjetili organ koji se otvara kako se naša svijest širi“, kako je napisala doktorica Li u opisu ispod svojeg videa. Zato isprobajte funkcionira li ova metoda i kod vas, kada ste pod stresom!

yitang metoda eileen li rjesavanje stresa studentski stres anksioznost kako se riješiti nervoze

Još vijesti