Tradicionalan recept u neuobičajenome ruhu
„Must have“ svake novogodišnje večere, na ovim prostorima zasigurno je i sarma. Ono bez čega je ona gotovo nezamisliva, uz kiseli kupus i rižu, mljeveno je meso, ali što ako vam kažemo da je ovaj tradicionalni recept moguće napraviti i bez mesa.
Jednostavno i brzo
Tako je influencerica Suzana Mušac (@my_vegan.love), poznata po profilu koji nudi „plant based“ alternative vaših najdražih jela, obradovala svoje pratitelje nedavnom objavom putem koje je podijelila recept za svoju vegansku sarmu i tako razveselila sve vegane i vegetarijance kojima ponekad fali ovo jelo. Ova veganska sarma okusom može konkurirati i svojoj mesnoj opciji, a za punjenje iste potrebno vam je samo tri sastojka.
Kako bi napravili punjenje za vegansku sarmu smrvite 100 grama dimljenog i 100 grama običnog tofua te to pomiješajte s prethodno usitnjenim orasima.
Nakon toga na maslinovom ulju prepržite luk i prethodno napravljenu mješavinu tofua i oraha te ih začinite po želji. Na pečeni tofu dodajte koncentrat rajčice, češnjak, rižu, pasiranu rajčicu i vodu te ostavite da smjesa kuha dok se malo ne zgusne. Dovršenu smjesu zamotajte u listove kupusa te ih složite u lonac u koji ćete vodu dodavati po potrebi.