P.S. u Laganini

Ovako izgleda hrana i posluga u jednoj europskoj menzi: Možete li pogoditi cijenu ovog obroka?

Studentica iz Njemačke snimila je video iz njihove sveučilišne menze.

22. prosinca 2023 13:06
Studentski ručak na jednom europskom sveučilištu

Studentski ručak na jednom europskom sveučilištu Foto: lisolna/TikTok/Screenshot

Nešto što najviše vrijedi tijekom studentskih dana je studentska menza, odnosno restoran. Za subvencioniranu i manju cijenu, studenti uživaju u toplim obrocima, umjesto pekara, lanaca brze hrane i sličnih nezdravih opcija.

No, studenti u Hrvatskoj su nerijetko nezadovoljni menzama, pogotovo u Zagrebu. Mnogi se žale na pomanjkanje izbora jela, pogotovo kada se radi o vegetarijanskim i veganskim opcijama. Osim toga, česti je slučaj da studenti u hrani pronalaze razne insekte i slične stvari koje tamo ne bi trebale biti, a u posljednje se vrijeme to najčešće događalo u menzama u sklopu studentskog doma „Stjepan Radić“.

@lisolna Lunch at university ✨🤍 #lunch #yummy #deliciousfood #viralfood #lunchtime #foodtok #collegelife #foodie ♬ Ylang Ylang - 𝓒 𝓸 𝓸 𝓧 𝓲 𝓷 𝓱 ♫

Ova studentica snimila je jedan obrok iz njezine menze u Njemačkoj na kojem bi joj, mnogi hrvatski studenti, zavidjeli. Naime, snimila je njihovu kantinu, odnosno studentsku menzu, kao i kuhara koji joj je pripremao poznato kinesko jelo wok.

Svi komentiraju raspoloženje kuhara

Vidljivo je kako je kuhar u tom trenu pripremao njezin ručak i to s nutritivnim i svježim namirnicama, tako da je studentica dobila zaista svježe i toplo jelo koje je napravljeno ispred nje. Mnogi u komentarima ispod njezinog TikTok videa komentirali su i kuhara, odnosno njegovo dobro raspoloženje.

Osim dobivenog woka, studentica je još kao prilog tome uzela salatu i umak, a sve to platila je 3 eura i 60 centi u menzu na Sveučilištu Wuppertal, koje se nalazi blizu Dusseldorfa.

Još vijesti