P.S. u Laganini

[ANKETA] Koji si tip studenta kada se radi o podcrtavanju gradiva markerima? Otkrij nam u anketi!

Rijetki su oni studenti koji ne podebljavaju skripte markerima tijekom učenja

26. listopada 2023 14:57
Markeri u boji

Markeri u boji Foto: Canva

Ljetni ispitni rokovi su prošli, ali smo uvjereni kako već ima studenata koji pripremaju ispite za jesensku „ispitnu turu“. Kada se radi o učenju i spremanju ispita, studenti su često poznati po podcrtavanju najbitnijih stvari, pojmova ili rečenica u knjigama i skriptama.

Mnogi koriste tu metodu učenja zbog prekomjerne količine gradiva, pa kada se ponovno vraćaju na istu literaturu, ponavljaju ili uče samo ono što su prethodno podcrtali ili podebljali markerom. Ova metoda učenja zaista može funkcionirati, ali je bitno da pri prvom čitanju literature, kada se gradivo podcrtava ili podebljava, budete iznimno skoncentrirani kako bi zaista istaknuli ono važno.

No, neki se ponekad znaju zanijeti pa podcrtaju cijelu knjigu – i ono bitno, ali i nebitno. Studenti često ovu metodu učenja primjenjuju na neki vlastiti i originalan način, a ova djevojka za svoj TikTok profil snimila je videu u kojem pokazuje sve načine kako studenti uče, a da prilikom učenja podebljavaju najbitnije pojmove markerom.

@valerijamandic koji tip osobe ste vi? 😂 #fyp #studytok #stabilo #ucenje #examstress #study ♬ area codes - 🎧🖤

Tako je izdvojila oni koji podebljavaju sve, jer misle da je sve bitno, one koji podebljavaju svega po jednu ili dvije riječi za koje smatraju da su bitne, one koji koriste sve vrste neonskih boja markera.

Neonski ili pastelni markeri?

Suprotno, izdvaja i one tipove studenata koji nisu za neonske, već za pastele boje markera kojima podebljavaju gradivo, one koji miješaju i neonske i pastelne zbog lijepog šarenila, a naposljetku i onu vrstu studenata koja ne podebljava i ne koristi markere već samo podcrtava rečenice penkalom jer „nije knjiga bojanka“.

Svatko ima svoju metodu, a na kraju je najbitnije da ona funkcionira! Koja si ti vrsta studenata prilikom učenja? Reci nam u anketi!

Anketa

Kako ti koristiš markere tijekom učenja i čitanja literature?

Ukupno glasova:

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →



 

Još vijesti