Najznačajniji kratkopričaši Europe i Hrvatske

Već dugi niz godina, u Zagrebu i Zadru, se održava „Festival europske kratke priče“, a već je poznato da dovodi najuzbudljivija imena iz Hrvatske, Europe, ali i cijeloga svijeta.

Ovogodišnje izdanje je započelo jučer, a trajat će do 18. lipnja. Posjetitelje očekuju čitanja, tribine i razgovori, a sve to u opuštenom i pomalo otkačenom ambijentu. Naši gradovi će i ove godine ugostiti najznačajnije kratkopričaše Europe i Hrvatske.

Festival europske kratke priče pokrenut je 2002. godine i jedan je od prvih festivala u Europi posvećenih ovoj književnoj formi. Od drugih festivala razlikuje se po tome što surađuje s domaćim nakladnicima, stipendira i usavršava mlade prevoditelje.

Osim gostovanja stranih autora u Hrvatskoj, Festival je imao čast dogovoriti i više europskih gostovanja hrvatskih pisaca. Surađuju s uglednim organizacijama, inicijativama i institucijama širom Europe. Svi su programi besplatni, a organizirani su u različitim prostorima kulture u Zagrebu i Zadru, lokacije i program možete proučiti na službenim stranicama Festivala.

Festival europske kratke priče Zagreb Zadar tribina europska gostovanja hrvatski pisci kultura

Još vijesti