M. P. u Vijesti

Imaš prijatelja koji ima invaliditet i želiš mu pomoći? Upiši ovaj kolegij zajedno s njime i pruži mu potporu

Novi kolegij dostupan svima

24. veljače 2023 12:23
Osoba s invaliditetom

Osoba s invaliditetom Foto: H_Ko/Shutterstock

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu u ljetnom semestru ove akademske godine uvodi izborni kolegij „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“, a uvjet za upis navedenog kolegija je poznavanje studenta s invaliditetom kojemu je potrebna vršnjačka potpora.

Student s invaliditetom mora pristati da mu određeni student s ERF-a pruža potporu tijekom trajanja ljetnog semestra. Također, uvjet je da studenti pohađaju istu studijsku godinu na istom studijskom programu, a student koji upisuje taj kolegij i student s invaliditetom smatrat će se parom, piše na stranici ERF-a.

Navedeni kolegij dostupan je za upis svim studentima koji pohađaju bilo koji fakultet ili akademiju u sklopu Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskoj ili diplomskoj razini studija, nositelj novog kolegija je Sveučilište u Zagrebu, a izvoditelj Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, stoji na mrežnoj stranici.

Kolegij je planiran u dva dijela, prvi dio je pripremna radionica, a drugi dio se odnosi na pružanje vršnjačke potpore odabranom studentu i grupne konzultacije koje će se redovito održavati.

Pružanje vršnjačke potpore uključuje: kretanje po prostoru fakulteta, pisanje bilješki na predavanjima, osobna potpora prema dogovoru i potrebi, verbalno opisivanje vizualnih sadržaja u toku nastave, potpora u socijalnim situacijama, pomoć pri dolasku na fakultet i rješavanje administrativnih procedura.

Svi zainteresirani mogu dodatne informacije saznati u Uredu za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu.

Još vijesti