V.K. u Laganini

'Sirota' studentica nasmijala internet porukom za 'barbu pauka': Neki misle da je odlična fora za besplatan parking

Studentica vjeruje u dobrotu 'barbe pauka' koji joj ipak neće odnijeti automobil.

2. kolovoza 2022 11:46
Studentica je ostavila poruku za barbu Pauka...

Studentica je ostavila poruku za barbu Pauka... Foto: shutterstock by Antonio Batinic

Vjerovali u dobrotu u ljudima ili ne, ponekad računamo upravo na tuđu empatiju ili dobrotu da nam olakšaju u nekoj teškoj situaciji.

Nedavno je na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode" objavljena fotografija poruke koju je studentica ostavila na svom automobilu u slučaju da se pojavi "pauk" kako bi uklonio njeno vozilo koje je, očito, nepropisno parkirala.

vezano Slika nije pronađena Laganini 'Cajka', r'n'b, metal ili jazz? Istraživanje pokazalo da su ljubitelji OVE glazbe najopasniji za volanom

"Dragi barba pauk, auto je u kvaru i čeka mehaničara. Molim vas, nemojte ga odnijeti. Hvala puno, studentica (sirota)", napisala je studentica poruku s dodatnim srcem oko riječi pauk.

"Dobra ideja za džaba parking", piše netko u komentarima ispod fotografije. "Draga studentice, Djeda Mraz nam je rekao da niste bili dobri ovu godinu, pa zbog toga niste mogli dobiti Barba Vučnu Službu. Mi smo ga premjestili kod tetke pauk službe, gdje će vam ga ona uz naknadu pričuvati. Srdačan pozdrav, Barba Pauk", piše još netko. "Ali pauk u srcu haha", piše još netko.

vezano Slika nije pronađena Laganini Fotografija parkirališta na splitskom kampusu nasmijala Hrvatsku: Pogledajte kako se parkiraju studenti

"Vole da susjedu izgori štala, pa makar i njemu crkla krava"

Često smo svjedoci da čin dobrote postane viralan, upravo zbog toga jer je rijetkost u svakodnevici, iako bi dobrota trebala biti svakodnevno i normalno ponašanje.

"Pa dobro sigurno nije ferari. Već neki skromni auto. Po tom se može zaključiti. Ako je auto skup onda nije od studentice i nek' barba naplati i odveze", savjetuje netko barbu Pauka kako postupiti u ovoj situaciji.

Isti je taj komentator napisao i priču kojoj je svjedočio, a bio je prikaz ljudske dobrote i želje za pomoći. "Nije parkiran nego u kvaru. A ne treba stalno otimati novac. Ali mnogi naši su puni zlobe i vole da susjedu izgori štala makar i njemu crkla krava. Evo kod mene u Osijeku često ljudi žure pa zaborave povući ručnu ili ubaciti u brzinu. Ali naši dečki lijepo gurnu auto na mjesto i stave ciglu ispod točka i napišu gazdi da su mu vratili auto na mjesto da ne dođe policija i ne kazne ga. To je bilo blizu kafića. I gazda kad je došao vidio pismo ispod brisača ušao u kafić i pitao tko mu je stavio ciglu i tko mu je gurnulo auto. Njih dvojica se javili i zna se lijepi upoznavanje i palo nekoliko rundi i postali prijatelji. E to je lijepo i normalno", piše komentator koji također smatra da bi dobrota prema drugima i suosjećanje trebali biti normalno ponašanje.

Još vijesti