Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Još jedna firma nudi posao studentima u Njemačkoj: Satnica je odlična, ali jedna stvar bi mogla biti problematična

MojFaks | Karijera, 04.12.2019.Još jedna firma nudi posao studentima u Njemačkoj: Satnica je odlična, ali jedna stvar bi mogla biti problematična

Čini se da je firma iz Bjelovara koja studentima nudi posao u inozemstvu utrla put i drugima da naprave to isto.

Prije mjesec i pol dana prvi smo otkrili da jedna firma iz Bjelovara putem lokalnog student servisa potražila posredničku pomoć pri pronalaženju radne snage za rad u Njemačkoj. Kako smo uspjeli saznati, to je bio prvi puta da je to je ovakav oglas objavljen na stranicama student-servisa, a sada se čini da će ovakvih oglasa biti još.

...POČELO JE: Čak i student-servisi studente šalju u Njemačku! Satnica 9 eura, plaćen put i smještaj...


U jednoj od najpopularnijih Facebook grupa za studentske poslove osvanuo je oglas jedne njemačke firme za čišćenje koja poziva studente da se prijave za posao u Münchenu.

Kako nam je rekao Mate Juričić iz MKK Gebäudereinigung e.K., radi se o čišćenju stubišta koje bi se obavljalo svaki dan od 8-15h, a po potrebi i duže. Jedina je mana što firma ne nudi smještaj stoga je svakom studentu uputno da u ovom njemačkom gradu (ili neposrednoj okolici) imaju nekoga poznatog tko bi im ponudio smještaj. Zbog toga navode da su neke osnovne stvari koje vam trebaju, prije prijave na ovaj posao, osobna iskaznica ili putovnica EU države i prijava stana u Münchenu.

...Studentica objasnila zašto je posao za 9 eura po satu super prilika iako je ona u Njemačkoj zarađivala skoro DVOSTRUKO više...


Satnica je 10,80 eura brutto, što je odlično iz naše domaće perspektive, no ako se uzme u obzir cijena smještaja posao postaje manje interesantan. Kako nam je to nakon objave članka o firmi iz Bjelovara komentirala studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Ivana, koja se i sama okušala u zarađivanju u Njemačkoj, dosta novaca može otići studentima na sam put i smještaj pa je odlično ako je to uključeno.

"Ako nemaš smještaj, ne isplati ti se ići jer na kraju od devet eura tebi ostanu, ako, dva", kazala nam je.

Zbog toga će ovu priliku najvjerojatnije zgrabiti samo oni studenti kojima stavka smještaja u ovome njemačkom gradu neće biti preskupa.

V.S./foto: arhiva/Darko Ba, MojFaks


Njemačkastudentski posaočišćenjesatnicasmještajKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se