Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pokrenuta kampanja #imojradvrijedi za dostojanstvo studentskog rada: Dosta je kašnjenja isplata i nehumanih uvjeta!

MojFaks | Karijera, 05.11.2020.Pokrenuta kampanja #imojradvrijedi za dostojanstvo studentskog rada: Dosta je kašnjenja isplata i nehumanih uvjeta!

Forum za održivi razvoj Zeleni prozor pokrenuo je kampanju #imojradvrijedi u sklopu projekta Studenti za studente – naš glas za dostojanstvo studentskog rada.

Radnička prava studenata zaostaju u odnosu na radnička prava ostalih radnika, a studentski se poslovi često smatraju manje bitnima, jednostavnijima i manje vrijednima. Iz Zelenog prozora pozivaju studente da se uključe u kampanju #imojradvrijedi i sudjeluju u širenju svijesti o različitosti studentskih poslova i njihovoj važnosti za cjelokupnu zajednicu:

...Pozivaju na bojkot! Top poslodavac otpustio studente: 'Radili smo na vrhuncu epidemije pod rizikom zaraze, a onda – otkaz preko noći...'...


"Cilj je projekta proširiti svijest o raznolikosti studentskih poslova i njihovoj važnosti za cijelu zajednicu, ukazati na probleme i nepravilnosti s kojima se studenti suočavaju te naposljetku utjecati na studentske centre, donosioce odluka i ostale nadležne institucije kako bi počeli rješavati probleme – umjesto da se o njima samo priča", poručuju iz Zelenog prozora. 

...Studenti OTKANTANI: 'Otkazi se dijele i radnicima, a idealan posao se više ne bira!'...


Kroz kampanju progovaraju o konkretnim problemima kao što su kašnjenje isplata ili pak nehumani uvjeti rada.

"Šira zajednica nije dovoljno osviještena koliko su studentski poslovi zapravo bitni i nimalo jednostavni - svaki studentski posao doprinosi zajednici, a studenti najčešće obavljaju vrlo odgovorne zadatke koji zahtijevaju čitav spektar vještina", poručuje Kaja Pavlinić predsjednica udruge "Forum za održivi razvoj Zeleni prozor". 

#IMOJRADVRIJEDI ✊ Radnička prava studenata zaostaju u odnosu na radnička prava ostalih radnika, a studentski se...

Posted by Forum za održivi razvoj Zeleni prozor on Sunday, November 1, 2020


Studenti mogu aktivno sudjelovati u kampanji, tako što će svoje iskustvo studentskog rada podijeliti na društvenim mrežama s hashtagom  #imojradvrijedi.

A.Z.
foto:MojFaks


studentistudentski radposao#imojradvrijediKaja PavlinićKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se