Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Karijera

3 mita o studentskim poslovima u koja ne morate vjerovati

Objavljeno jučer u Karijera

Debata o tome jesu li studentski poslovi teret ili pomoć bez koje studenti ne bi mogli 'pokrpati' svoj budžet vječna je. S obzirom da skoro svaki student barem jednom odnese ugovor u student-servis, čini se da je u ovoj raspravi ipak ključna – mjera.

Zašto inženjeri i informatičari imaju daleko veće plaće od sociologa i psihologa?

Objavljeno prije 6 dana u Karijera

Plaće osoba koje su studirale za liječnička, farmaceutska, inženjerska i informatička zanimanja znatno su veće od plaća onih koji su završile studije kulture i umjetnosti, društvenih i humanističkih disciplina.

Ništa od posla? Hrvatska pri samom vrhu po nezaposlenosti mladih: Samo par zemalja još gore od naše

Objavljeno 18.01.2021. u Karijera

Pandemija koronavirusa utjecala je na poslove u većini zemalja Europske Unije, a novi podaci Statističkog ureda Europskih zajednica (Eurostata ) o nezaposlenosti mladih ukazuju da Hrvatska nije izuzetak.

Veći minimalac za studente i bolje satnice ove godine: Provjerite koji je posao 'najmasnije' plaćen i što preporučuje SC

Objavljeno 11.01.2021. u Karijera

S prvim danom 2021. godine povećala se minimalna plaća u Hrvatskoj, a time i minimalna studentska satnica.

Studenti navalili s prijavama unatoč 'lascivnim' scenama: 'Vrući' oglas za posao 'težak' 100 eura po satu, ali postoji jedna caka...

Objavljeno 05.01.2021. u Karijera

Zbog pandemije koronavirusa, velik broj studenata u 2020. godini ostao je uskraćen za redovno obavljanje studentskih poslova, koji su mnogima bili važan (pa čak i jedini) izvor zarade.

Oko 700 milijuna kuna 'nazad' mladima: Po prvi put gotovo 300.000 mladih dobit će povrat poreza

Objavljeno 28.12.2020. u Karijera

Približno tristo tisuća mladih koji su bili zaposleni tijekom 2020. godine država će sredinom 2021. prvi put počastiti povratom plaćenog poreza na dohodak i prirez.

Zbog ovog oglasa za posao 'gori' Facebook: Je li ovo prihvatljiva satnica za 'šljakanje' na Badnjak?

Objavljeno 22.12.2020. u Karijera

U popularnoj grupi na Facebooku koja služi kao oglasnik između studenata koji traže posao i poslodavaca koji nude – jučer se dogodila još jedna u nizu zanimljivih rasprava.

Odabrani NAJBOLJI poslodavci u 2020. godini: Jeste li radili u nekoj od OVIH tvrtki?

Objavljeno 15.12.2020. u Karijera

I ove godine, Centar za zapošljavanje MojPosao odabrao je najbolje poslodavce na osnovu istraživanja zadovoljstva zaposlenika.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se