Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Karijera

Robija ili prilika za dobru zaradu? Studenti na sezoni bez IJEDNOG slobodnog dana u nehumanim uvjetima

Objavljeno 04.08.2020. u Karijera

Studenti nerijetko ljeti odlaze na sezonu jer im je ljeto jedino vrijeme u godini kada imaju priliku raditi nesmetano, a uz to žele zaraditi za nadolazeću godinu. U moru poslova, često ih dočekaju poslovi koji nisu kao što su bili opisani, a uvjeti su često nehumani.

Zagrebački dvojac postao pravi HIT: Napokon možeš imati tenisice kakve nema NITKO na svijetu

Objavljeno 03.08.2020. u Karijera

Umjetnost na tenisicama – novi trend koji je postao pravi hit, a u kratkom je vremenu od običnoga hobija, kod ove dvojice zagrebačkih studenata, postao unosni projekt.

Zauvijek ostala dijete! Uspješna studentica diplomirala na temi pametnih IGRAČAKA, a danas vodi svoj 'plišani' biznis

Objavljeno 31.07.2020. u Karijera

Već godinama svjedočimo lokotima na vratima velikoga broja zagrebačkih zanata i obrta, međutim neki obrti još uvijek odlijevaju vremenu.

Loša sezona: Ove godine studentskih poslova u TURIZMU čak 50% manje... Ali mlade i dalje traže za OVIH par zanimanja!

Objavljeno 31.07.2020. u Karijera

Prethodnih godina studenti su bili traženi kao radnici u ugostiteljstvu i turizmu, puno prije početka nove turističke sezone, no pandemija koronavirusa ove godine poremetila je svima planove i poslove.

Povratak u kameno doba? Studenti ljuti: Ne želimo ponovno po ugovore fizički u SC! Doznajemo u čemu je problem...

Objavljeno 24.07.2020. u Karijera

Za vrijeme karantene uvjerili smo se da se mnoge birokratske obveze ipak mogu riješiti isključivo online putem.

'Najteže je zapamtiti sve vrste kondoma': O ovom studentskom poslu najčešće se ŠUTI, a oni koji su ga radili – oduševljeni su

Objavljeno 21.07.2020. u Karijera

Kao dio populacije koji je slabo zakonski zaštićen, ne iznenađuje da su studenti bili prvi na listi poslodavaca za uručivanje otkaza uslijed pandemije koronavirusa. Sada, kada se sezona pokušava spasiti svim snagama, potražnja za studentima je ponovno porasla, a osim poslova u turizmu i ugostiteljstvu, ponovo su se putem studentskih centara počeli oglašavati različiti poslodavci.

Traže se studenti od 30-55 godina, 'tipični' Slavonci – punašni, rumeni… Isprdali oglas za posao i to s odličnim razlogom

Objavljeno 17.07.2020. u Karijera

Oglasi za poslove redovito su na meti studenata – komentiraju se satnica, radon vrijeme, uvjeti rada, način poslovanja, a rado se dijele i iskustva rada kod poslodavaca. No, s vremena na vrijeme članove studentskih servisa razvesele ‘biseri’ od oglasa koji ih nasmiju, razljute ili angažiraju raspravu.

Čistunka i poduzetnica! Studentica s Filozofskog stiže i u VAŠ STAN, a njenu uslugu povoljno ćete platiti VIDEO

Objavljeno 15.07.2020. u Karijera

Za vrijeme ispitnih rokova svi znamo malo 'zapustiti' životni prostor.

5 tisuća eura da zaposlenim studentima bude bolje: 'Vršit ćemo pritisak da se izmijeni Zakon o studentskom radu'

Objavljeno 14.07.2020. u Karijera

Činjenica je da zaposleni studenti na tržištu rada imaju drugačija prava od ostalih zaposlenih građana RH. Iako su ova prava naoko u skladu s obavezama koje su u kontekstu studentskoga rada fleksibilnije nego u slučaju regularnog radništva, iz Udruge smatraju da prostora za poboljšanje unutar Zakona o studentskome radu definitivno ima.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se