Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Tata ja sam gladan': Kako je zagrebačka studentica ujedinila Hrvatsku i pomogla nahraniti jednu obitelj

MojFaks | Laganini, 19.01.2017.'Tata ja sam gladan': Kako je zagrebačka studentica ujedinila Hrvatsku i pomogla nahraniti jednu obitelj

Cijeli tjedan mediji pišu o dirljivoj humanitarnoj akciji za dječaka iz tramvaja koji je ocu rekao 'Tata, ja sam gladan'. Iako su obitelji Karamatić otad pomogli brojni ljudi, te pomoći ne bi bilo bez jedne studentice koja nije mogla ostati slijepa na prizor iz tramvaja.

21-godišnjakinja i studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta pokrenula je humanitarnu lavinu kako dječak iz tramvaja više ne bi bio gladan. Otac, Ilija Karamatić, ušao je sa štakama na posljednjoj tramvajskoj stanici, a razgovor koji se odvijao između njega i njegovog malog sina ostavio je Kristinu u šoku.

"'Tata, ja sam gladan', rekao je, a otac je odvratio kako je danas uspio kupiti samo jedno manje pecivo jer nije bilo plastičnih boca. 'No, tata će se već nekako snaći'", prepričala je studentica za Jutarnji list.

Studentica kaže da je većina putnika u tom trenutku okrenula glavu od čovjeka, tek mu je jedna žena "tutnula" 20 kuna u džep, a kroz priču s Ilijom otkrila je da on boluje od multiple skleroze i da zbog toga jedva hoda. Osim toga, mjesec dana je proveo u bolnici, a za to vrijeme djecu mu je čuvala gospođa kojoj je morao platiti 3500 kuna, kazala je u razgovoru s novinarima.


Izvor: Facebook@Give, to get more

Studentica je gospodinu iz tramvaja ponudila besplatno čuvanje djece te mu je u obližnjem dućanu kupila osnovne potrepštine, ali je Kristinu i dalje kopkala ta scena i priča.

...Kako je sakupljač boca ganuo dvije studentice: humanitarna akcija za Juraja...


"Stalno su mi bili pred očima, imala sam dojam da nisam dovoljno napravila pa sam pisala brojnim stranicama na Facebooku. Htjela sam da barem jedna objavi priču pa da zajedno pomognemo toj obitelji. Donacijama putem interneta prikupljeno je već više od 16 tisuća kuna. Ja još uvijek ne mogu vjerovati da se zbog moje objave cijela Hrvatska ujedinila i pokazala da ima veliko srce", objasnila je Kristina.

Zbog inicijative ove studentice, cijela Hrvatska je ponovno pokazala svoju humanu stranu. Više o ovoj priči možete pročitati na linku.

Ivana Petrić
izvor: Jutarnji list
foto: generosity.com/Indiegogo


humanitarna akcijatata ja sam gladanstudentica humanitarkaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se