Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ljubavna priča dvoje studenata za rođendan fakulteta: Više od 1000 studenata snimalo himnu Ekonomije FOTO

MojFaks | Laganini, 15.10.2019.Ljubavna priča dvoje studenata za rođendan fakulteta: Više od 1000 studenata snimalo himnu Ekonomije FOTO

Proteklih dana na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kamere su bilježile projekt kakav domaća glazbena scena još nije upoznala. Bend Pravila igre i EFZG udružili su snage te stvorili himnu Fakultetu za 100 godina postojanja, a tom je prilikom snimljen i spot s više od 1000 studenata.

Jesenska popodneva posljednjih dana za polaznike EFZG-a označila su sve, samo ne obične studentske dane. Ususret 100. obljetnici fakulteta, bend Pravila igre odlučio je da svoj novi glazbeni uradak posveti upravo - Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje su ovih dana vrijedno bilježili kadrove novog spota u suradnji sa studentima i djelatnicima EFZG-a.

Ideja projekta začeta je još ovog proljeća, kada su dečki iz Pravila igre nastupili na Danima otvorenih vrata Fakulteta pred budućim polaznicima. Riječ je ujedno o fakultetu koji su završila 2 od 4 člana benda, a uvelike inspirirani vlastitim studentskim uspomenama, osmislili su originalni poklon svojem bivšem faksu. Svoj su talent i kreativnost ove jeseni usmjerili su u kreiranje himne EFZG-a, suradnju kakvu dosad nismo imali prilike vidjeti na ovim prostorima.

foto: Mislav Žabarović

Ovo je jedan od najambicioznijih projekata na domaćoj glazbenoj sceni, posebice s obzirom da je u isti uključeno više od 1000 studenata te djelatnika Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

"Lijepe uspomene i ljubav prema fakultetu bile su ključan okidač za ovu suradnju. Naš nastup u sklopu Dana otvorenih vrata te proaktivna uprava zaslužni su što smo u svega par mjeseci stvorili nešto što još nitko nikada nije u Hrvatskoj. Jedva čekamo da pjesma zaplovi hrvatskim eterom te da ovaj spot ugleda svjetlo dana", rekao je Goran Belošević, bubnjar i menadžer benda te bivši student fakulteta.

foto: Mislav Žabarović

U otprilike dva dana snimanja, bend je na istoj lokaciji okupio ranije spomenute sudionike i pred kamerama predstavio zanimljivu ljubavnu priču dvoje studenata, kroz kadrove ljepote studentskih dana, obilje zabave i osmijeha studenata te u konačnici, koncertni nastup pred EFZG-om.

Pop pjesma pod nazivom "Samo zbog nje" koja će u sklopu 100. obljetnice EFZG-a postati važan dio povijesti ovog fakulteta, autorsko je djelo Sonje i Mire Buljana, dok je aranžman pripao upravo bendu. Spot će se premijerno predstaviti sredinom studenog ove godine.

PR objava


Ekonomski fakultet u Zagrebu100 godina postojanjaPravila igreSamo zbog njehimnaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se