U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine, izv. prof. dr. sc. Bojan Šarkanj, pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju, zajedno sa studentima uredio je voćke odnosno dvorište ispred Sveučilišta Sjever u Koprivnici. Povodom uređivanja dvorišta novinari portala Pressedan razgovarali su s pročelnikom i saznali mnoštvo zanimljivosti o ovom, ne sasvim slučajnom, uređivanju dvorišta.
Održavanje i briga o voćki – uvjet za polaganje kolegija
Iako ovo nije službeno struka prehrambenih tehnologa, već agronoma, ipak postoji neka povezanost i to sa sirovinama s kojima rade. Profesor je tako, u sklopu kolegija Tehnologija prerade voća i povrća, zadužio svakog studenta Prehrambene tehnologije da brine o jednom drvetu, što je obveza za prolaz na kolegiju.
foto: Pressedan
"Studenti će morati održavati svoju voćku, paziti na nju da se ne osuši te napraviti prehrambeni proizvod koji će demonstrirati na kraju svojeg studija. Drvo mora biti stabilno i održavano od 9. mjeseca kada uberu kruške, jabuke ili šljive do 2. mjeseca te se ne smije pokvariti", kazao je profesor Šarkanj za portal Pressedan.
foto: Pressedan
Pročelnik je također dodao kako će na kraju studija reći, kada će ga studenti pitati hoće li im udovoljiti i dati diplome, da prvo pokažu što su napravili odnosno imaju li prehrambeni proizvod sa svoje voćke.
Cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje.
V.S./Izvor i foto: Pressedan