Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Novi stanari zagrebačkog studentskog doma? Pogledajte koje su životinjice 'zalutale' u paviljon na Savi

MojFaks | Laganini, 18.03.2019.  Novi stanari zagrebačkog studentskog doma? Pogledajte koje su životinjice 'zalutale' u paviljon na Savi

U studentskim domovima u Hrvatskoj nije dopušteno držati životinje, međutim ponekad upravo one malo 'zalutaju' među stanare. Tako ćete u dvorištu Šare ako budete strpljivi ugledati srnu koja je ondje zalutala godinama ostala, a u dvorištu jednog paviljona na Savi pojavile su se patke.

Fotografiju preslatkih patkica u dvorištu doma Stjepan Radić, među studentima znanog kao "Sava", objavila je na Facebooku jedna od stanarki. Studentica Geodetskog fakulteta A.B., vidjela je kroz prozor da se u travi nešto miče. Nije bila sigurna što je u pitanju pa kada se spustila pogledati ugledala je patke.

Patke su vjerojatno došle s Jaruna... foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

"Kada sam pogledala kroz prozor vidjela sam da se u travi nešto miče. Spustila sam se kat niže kako bih vidjela što je to, a kad ono dvije preslatke patkice šeću po dvorištu. Pomislila sam kako su se jadne izgubile te da bi ih trebalo što prije vratiti na Jarun (odakle su pretpostavljam i došle). Kada je pao mrak izašla sam provjeriti gdje su. Još su bile kod 11. paviljona i uplašeno lutale po dvorištu. Nadam se da su se ujutro uspjele same vratiti odakle su i došle.", kazala nam je studentica.


...Pet friendly studentski domovi u Hrvatskoj? Provjerili smo hoće li studenti ikada moći sa svojim ljubimcima na studij...Budući da su patke pametne životinje, sigurno su se uspjele vratiti svojoj pravoj kući, ali su do tada uljepšale dan svakom studentu koji ih je vidio. Ipak životinje čine ljudski život ljepšim.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva/Facebook@Spotted Studentski dom Stjepan Radić


patkeSavastudentski dompatkiceživotinjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se