Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Pomoć! Moram li dati kontroloru svoju osobnu?' Zagrebački studenti podijelili su svoja iskustva, a ovo su najbolji komentari

MojFaks | Laganini, 24.05.2019.'Pomoć! Moram li dati kontroloru svoju osobnu?' Zagrebački studenti podijelili su svoja iskustva, a ovo su najbolji komentari

Pitanje koje se vuče među građanima otkad su tramvaji valjda prvi put izašli u promet, a ponovno je u petak takvo pitanje postavio jedan od članova Facebook grupe Studenskog doma na Savi. Zbog te objave pokrenula se lavina komentara, što objašnjavanja zakona, što neugodnih iskustava, a mi smo se potrudili pronaći one najbolje.

"A ima te pravo pitati za osobnu, ali ju ne moraš pokazati", bio je jedan od komentara, koji zapravo dosta dobro objašnjava cijelu situaciju. Jedino kome putnik bez karte mora pokazati osobnu je policajcu, koji dolazi na poziv kontrolora.


Mladić je kasnije i objasnio situaciju, govoreći kako mu je došla kontrolorka, ''obučena u crno neuredno, kao da je došla sa sprovoda", koja je rekla vozaču da ne otvara vrata tramvaja jer joj dotični mladić nije htio dati osobnu. "Kada je to rekla, ipak sam popustio jer sam bio u gužvi", žalio se mladić.


Ostali su u šoku počeli komentirati njegovu situaciju, objašnjavajući kako se to smatra ograničavanjem kretanja, a neki su kontrolorima prijetili i policijom.


"Jednom se dogodilo da su tri kontrolorke na nekoliko minuta zaustavile tramvaj jer neka gospođa nije imala kartu i nije htjela dati osobnu iskaznicu," objašnjava jedan član u komentarima, "a na spomen policije i na upozoravanje da mi ograničavaju kretanje, prvo njima, a zatim i vozaču, vrata su otvorena – uz ispriku!"


via GIPHYU komentarima su članovi, jednako tako, napisali kako su značke kontrolora i uređaji koji pokazuju ima li osoba osobnu iskaznicu ili ne totalna bajka te da nitko više ne vjeruje u te 'fore'.


"Šta su počeli furati 'pola značke'? Samo im fali ona zvijezda šerif koju mogu nataknuti naprijed!", komentirao je kroz smijeh jedan od članova.


No, kao i u svakoj Facebook raspravi, uvijek će na kraju doći netko i jednostavno pitati – ''a da se jednostavno ne švercate i kupite kartu ili pokaz?''


Foto: ShutterstockkaznekontrolazettramvajiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se