Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Profesor studente posramio ispitnim pitanjem o njihovoj čistačici

MojFaks | Laganini, 22.07.2016.Profesor studente posramio ispitnim pitanjem o njihovoj čistačici

Svaki posao je zaista potrebno cijeniti, jednako kao i osobu koja to radi. Što god se radilo, bitno je biti dobar u tome. Ova priča je dokaz da posao čistačice nije manje vrijedan od onoga učiteljskog, nastavničkog ili nekog drugog...

Ovo je lekcija koju je mladim studentima medicine priuštio jedan profesor, na primjeru koji i sami mogu svaki dan doživjeti, a možda će i vas potaknuti da se zamislite. Sve je započelo u jednoj dvorani za predavanja...

Kad su se svi smjestili na svoja mjesta, profesor je najavio da će pisati mali, nanajavljeni ispit. Većina je gunđala, samo se najbolji student nije previše uzbuđivao. Riješio je gotovo cijeli ispit bez problema, ali je na kraju ugledao posljednje pitanje i počešao se po glavi. "Napišite ime čistačice naše zgrade", glasio je posljednji zadatak.

Prvo je pomislio da je ovo neki trik ili šala, vjerojatno neka fora koja ne nosi bodove. Znao je ženu koja čisti hodnike, onako iz viđenja, ali nije imao pojma kako se zove, nikada nije ni pitao. Odgovor je ostavio praznim.

Netko drugi je pitao profesora: "Oprostite, ovo zadnje pitanje nije za bodove?"

"Naravno da je, kolega. Vidite, tijekom karijere ćete upoznati i sresti mnoge ljude i svaka je od tih osoba bitna, svaka. Svi zaslužuju poštovanje i priznanje, pa barem za osmijeh iz pristojnosti koji si upućujemo na hodniku. Svima je potrebno priznanje za njihov rad, bar ponekad. Nije svaki posao glamurozan, ali bi naši životi bili puno kompliciraniji kad njih ne bi bilo."

Odgovor je bio "Marijana".

L.B./izvor: Magazin
foto: Pixabay


čistačicaispitno pitanjestudenti medicineKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se