Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

SPOILER ALERT: Što zagrebački studenti očekuju od zadnje dvije epizode Igre prijestolja?

MojFaks | Laganini, 10.05.2019.SPOILER ALERT: Što zagrebački studenti očekuju od zadnje dvije epizode Igre prijestolja?

''Peta epizoda je mentalna – mislim sve su odlične, ali za ovu pronađite najveći televizor koji imate." komentirala je prošli tjedan predstojeće epizode Emilia Clarke za emisiju kod Jimmyja Kimmela.

Niti je Jon Snow ubio Night Kinga, niti će se kuće Stark i Baratheon udružiti kako su nam mnoge teorije obećavale zadnjih nekoliko tjedana. Vjerni fanovi svakodnevno su objavljivali svoja razmišljanja o kraju ove serije, no rijetko koja su zapravo bila i točna, zbog čega su ostali obožavatelji počeli sumnjati u sve što bi se moglo dogoditi.


Špekulacije oko tijeka događaja ove serije razvijaju se i među studentima zagrebačkih fakulteta, no kao i mnogi drugi, i ovi studenti dosta su razočarani cijelim poslom koji je obavljen dosad. Battle of Winterfell označena je zato kao najniže ocijenjena bitka Igre prijestolja na IMDb-u dosad, s ocjenom od 8.4, sadržavajući mnoge greške koje su fanovi odmah uočili.
"To mi nije tipična Igra prijestolja kakvu je George R.R. Martin stvorio, ovo mi više liči na neki Hollywoodski film.", komentirala nam je Valentina, studentica Pravnog fakulteta, s čim su se složili i ostali studenti s kojima smo razgovarali.


Dora, studentca FSB-a komentirala je kako je vidljivo da je u pisanje prijašnjih sezona bilo uloženo mnogo više napora nego u ovu, zbog čega se sada rečenice nama najdražih likova ponavljaju, a neki od njih su upropašteni u potpunosti.


''Primjerice Varys – on je toliko pametan lik koji, kao strateg, Daenerys može jako puno pomoći, a njemu su do prethodne epizode dali sveukupno dvije rečenice, od kojih je jedna identična kao i u sedmoj sezoni.", komentirala je Dora te nadodala kako je i Tyrion prijašnjih sezona bio puno domišljatiji nego što je sad.


"Po meni je to stvar nešto lošeg pisanja scenarija, a ne toga da su se neki likovi promijenili", nadodala je.


Također, studenti smatraju kako je kemija između Dany i Jona gotovo nevidljiva, za što jednako tako krive producente.


''Veću kemiju vidim između Brianne i Tormunda nego između njih dvoje." komentirao je Luka, student FSB-a.


Studentica Dora jednako tako je i istaknula kako mnogi griješe oko Jonovog prava na prijestolje.

"Mislim da je to glupost kada mi netko kaže da Jon ima veće pravo na prijestolje zato što je muško. I da je njegov tetak Viserys živ, imao bi više prava", rekla je.


Bez obzira na Starbucks šalicu i zanemarenog Ghosta, studenti svejedno željno iščekuju tijek događaja, a istaknuli su nam i neke smrti koje bi htjeli vidjeti. Svi su se složili da bi htjeli vidjeti Jaimeja kako ubija Cersei te Yaru kako ubija Eurona, ali studentu Luki to ipak nije prioritet.


"Ako išta želim, onda je to da The Hound ubije svog brata Mountaina.", rekao je.Domagoj Bebić, profesor na Fakultetu političkih znanosti, kaže da iako prati predviđanja, voli da ga serija iznenadi i smatra kako za njega pobjedu zaslužuju stratezi.


Navijam za Brana jer, kako logika sugerira, njemu se ništa neće dogoditi jer je 'čuvar ljudskog pamćenja', ali i Tyriona koji se pokazao uspješnim strategom (doduše uz nekoliko krivih procjena).“, objasnio je Bebić.


Iako je serija pri kraju, HBO najavljuje i snimanje prequel-a sljedeće godine. U početku je plan bio napraviti pet različitih spin off-a, ali je trenutno prihvaćen jedan: Age of Heroes. To razoblje u GOT povijesti objašnjeno je kroz nastanak White Walkera, gradnje Zida i Kuća kakve mi danas znamo. Iako na prvi pogled odlična ideja, studenti su rekli kako pretjerivanje s nastavcima moglo bi samo odvratiti fanove.


Pitanje je koliko dugo takva priča može ostati zanimljiva fanovima – iako još uvijek vlada taj neki hype, svi smo polako počeli tražiti greške koje su, po mom mišljenju, dosta nedopustive za višemilijunsku seriju“, napomenula je studentica Valentina.Kao što je i sama glumica Emilia Clark poručila fanovima, ovi studenti, kao i mnogi drugi, nakon dosadašnjih epizoda ne očekuju ništa manje od spektakularnog, ali napominju kako je, osim odlične glume i prekrasnih scena, presudan faktor uspješnosti ovog kraja ipak najbitnija priča.Paula Hađur

Foto: Twitter @4GOTvstudentiIgra prijestoljazadnja sezonafanoviKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se