Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Jadni naši roditelji… Brutalno iskreni VIDEO o svim ILUZIJAMA koje mama i tata imaju o našem studiranju

MojFaks | Laganini, 15.12.2020., Autor: Anja Z.Foto: YouTube @Hej! / Screenshot

Odlazak na fakultet u drugi grad i napuštanje roditeljskog doma veliki je izazov.

I dok su nas do jučer smatrali njihovom malom djecom, preko noći dogodilo se čudo – odrasli smo, upisali faks i sada sami kreiramo svoj život. Nema više maminog ručka, već lijepo kuhača u ruke i snađi se. Ili prošetaj do menze.

Iako se percepcija roditelja mijenja, i sami počinju uviđati kako veliku većinu stvari sada možemo i trebamo obavljati bez njih, ono što zasigurno se neće poklopiti jeste kako oni vide naš fakultetski život, a kako ga mi živimo. 


...INSAJDERSKI vodič za brucoše: Kako naći pravu ekipu, treba li ići na konzultacije? Studentica Aneta zna odgovore na pitanja koja vas muče...


Pa tako dok roditelji misle kada nas nazovu petkom navečer, a mi im kažemo kako će doći par frendica i gledat ćemo film, da je to zaista tako, mi u susjednoj sobi kod docimera zajedno s još 10-ak nepoznatih kolega pokušavamo pomiješati što veću količinu alkohola i ne onesvijestiti se u prvih nekoliko sati. Ali dobro, roditelji to nikako neće saznati.


Kao ni kako izgleda naše učenje. Dok oni misle da su to sati i sati provedeni nad knjigom, a nekim čudom nismo položili ispit - u stvarnom studentskom životu su to zapravo večeri pokušaja podizanja skripte s police koja je bila preteška, a Netflix samo na jednom kliku od nas. 


...Matcha, udobna trenirka i flomasteri: Ovako izgleda jedan dan učenja za ispit u životu hrvatskog studenta VIDEO...


...'Da ja pišem bilješke 4 sata i onda ti ih serviram uz kavu? Nema šanse...' Škrtica, patnica, anđeo čuvar: Urnebesni tipovi studenata na fakultetima VIDEO...


Možda i najveća tajna koju roditelji ne trebaju saznati jeste gdje ide sav novac koji nam šalju za knjige. Ima tu još dosta "razlika" između onoga što roditelji misle da radimo na faksu, a što zapravo radimo, a Kristijan s Hej! kanala s ekipom snimio je novi video o tome, koji možete pogledati na linku ispod.


video: YouTube@Hej!

Ekipa Hej! kanala zabavlja nas novim sadržajima svaki tjedan ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 12 sati. Pridruži im se na YouTubeu i pripremi se na još hrpu super sadržaja!


Hej! kanalKristijanfaksstudentiroditeljivideoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se