Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ništa sentiš, samo moderno! Stožer vodi borbu PROTIV PLESA: Nakon 'stiskavca', na udaru je i 'vlakić'...

MojFaks | Laganini, 09.07.2020.Ništa sentiš, samo moderno! Stožer vodi borbu PROTIV PLESA: Nakon 'stiskavca', na udaru je i 'vlakić'...

Posljednja dva tjedna svjedočimo rastu broja novooboljelih od koronavirusa...

Iako je Nacionalni stožer dao naslutiti ponovno uvođenje određenih mjera u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, nakon održanih izbora borba stožera je počela. 

Naime, još prije desetak dana moglo se naslutiti protiv koga će borba biti usmjerena. Nakon što su rezultati pokazali da je sve više novozaraženih povezano s boravkom u noćnim klubovima, a hrvatska ekonomija i gospodarstvo zasigurno si ne može priuštiti još jedan "lockdown", ples je postao neprijatelj broj jedan u Republici Hrvatskoj. 

Tako je Vili Beroš na konferenciji za novinare održanoj 28.6. mladima poručio da je "normalno da se zabavljaju, ali da drže distancu i da za mjesto odaberu otvoren prostor". Kako je od davnina ples poznat kao oruđe zabave, Beroš je dao jasne upute koji plesovi su dopušteni, a koji pak ne.

"Plesati je u redu, ali ne sentiše, nego moderan ples koji ne uključuje bliski kontakt", kazao je Beroš. 

Na nesreću mnogih, od tada broj slučajeva je opet porastao, što je čini se dodatno povećalo bijes stožera prema još jednoj vrsti plesa. Naime, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak jutros za Antenu Zagreb dao je nove preporuke za organizaciju vjenčanja, unutar kojih je masonski proturena i mjera kojom se zabranjuje popularni "vlakić". Sudeći po reakcijama javnosti, nije narod Balkana pasivan, kad se dirne u "vlakić" glas se mora podići. Tako su brojni istakli svoj stav o novoj mjeri putem društvenih mreža.

Ostaje nejasno kako će se pratiti "provođenje" vlakića po svadbama ili što će se dogoditi ako se netko zanese u nekom sentišu. Ljeto je, bujaju hormoni, ali ne sumnjamo da će Stožer pronaći učinkovitu mjeru za stati tome na kraj.

Tužno je samo što, kako govore, "trebamo naučiti plesati s virusom", a ne daju nam jedni s drugima.

Anja Zulić
foto: Pixlr kolaž, Telegram.hr screenshot, memegenerator, Facebook@Luka Perušić


vlakićplesepidemiološka slikaepidemiološke mjerefiziki kontaktKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se