Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Laganini

Neumjerenost u jelu u menzi: 6 smrtnih studentskih grijeha

Objavljeno 21.10.2016. u Laganini

Griješiti je ljudski, a na fakultetu imamo svoje 'grešne epizode' vrlo često. Za vrijeme ispitnih rokova neumjereni smo u prejedanju slatkišima, a lijenost se ponekad čini kao naše prirodno stanje.

Ovo bismo instalirali odmah: Aplikacije koje ne postoje, ali su san svakog studenta

Objavljeno 20.10.2016. u Laganini

Nećemo lagati kada kažemo da su aplikacije svuda oko nas i da postoje za gotovo sve: od učenja do dejtanja, sve se može pronaći na ekranu mobitela. Mi smo se bacili u razmišljanje o aplikacijama koje ne postoje, ali bi ih studenti rado koristili.

Otkrili smo tko je 'kralj mandarina' u studentskom domu - svi su poludjeli za njima

Objavljeno 19.10.2016. u Laganini

Ujesen dolaze nove akademske obaveze i povratak u studentske domove, niže tempereture i ružnije vrijeme, ali i nešto čemu se, za razliku od nabrojanih stvari, studenti silno vesele: mandarine.

Preživjeli ste danas i sutra: Male stvari kojima se ponosi baš svaki student

Objavljeno 19.10.2016. u Laganini

Biti odrastao je teško, a kako bismo vam to uprizorili samo ćemo reći: odrastao si kada prestaneš brojati latice cvijeća pa se koncentriraš na brojanje režija. Svi znamo da je prva stepenica prema odrastanju studiranje, a što smo stariji, shvaćamo da sitnice puno znače.

Prva Međimurka na Harvardu javila se s dojmovima: svi znaju za more, a neki i za Prljavo kazalište

Objavljeno 19.10.2016. u Laganini

Iva Ružić, maturantica Gimnazije Josip Štolcer Slavenski, javnosti je poznata kao 'ponos Međimurje' jer je prva Međimurka koja je 'upala' na prestižno Sveučilište Harvard.

'Nisu svi koji lutaju izgubljeni': Citati koji se totalno odnose na studente

Objavljeno 18.10.2016. u Laganini

Kada se osjećamo skroz 'potonulo' i čini nam se da je sve 'prohujalo s vihorom', najlakše nam se uhvatiti citata. Prije Fejsa, Tumblr-a i ostalih mreža nismo ni znali koliko je točno Bukowski opisivao stanje studenata na prvoj godini faksa, a sada se određenih citata držimo 'kao pijan plota'.

Od vječnog studenta do hipstera: Tipovi ljudi koje ćeš sresti na svakoj brucošijadi

Objavljeno 17.10.2016. u Laganini

Svijetle točke svake akademske godine su brucošijade: pregršt koncerata, tuluma i odličnih prilika za zabavu i druženje. Bez obzira na to jeste li došli na brucošijadu FER-a ili Ekonomskog faksa – ondje ćete uvijek sresti nekoliko isti tipova osoba.

Studentice zakuhale super projekt: raznovrsnim jelima predstavile bogatu riječku gastro ponudu

Objavljeno 14.10.2016. u Laganini

Studentice posljednje godine Filozofskog fakulteta, Odsjeka kulturologije, pri udruzi IKS (Inicijativa kulturnih studija), na najbolji način pokazale su što su sve naučile od svojih profesora.

Nakon saborskog restorana, Pernar u studentskoj menzi: 'Ako nemate iksicu, jeftinije je jesti u Saboru'

Objavljeno 12.10.2016. u Laganini

Popularni, novoizabrani saborski zastupnik Ivan Pernar rado dopušta drugima da mu zavire u tanjur, a drugi se rado odazovu pozivu...Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se