Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Student agronomije iz Zagreba postao junak dana: Pomogao starici u tramvaju i otpratio je kući

MojFaks | Laganini, 18.10.2019.Student agronomije iz Zagreba postao junak dana: Pomogao starici u tramvaju i otpratio je kući

U moru sivila i crnih vijesti, ima i onih koje nam uljepšaju dan. Kao priča o studentu koji je svojim dobročinstvom uljepšao dan jednoj starici kojoj je pozlilo u gradskom tramvaju.

Mjesto radnje: zagrebačka Trešnjevka, najpopularniji kvart među studentima. Vrijeme radnje: petak poslijepodne, oko 13 sati. Glavni likovi: slučajni putnici u tramvaju, među njima student i starija gospođa koji će, barem tijekom jednog putovanja kući, postati prijatelji...

Danas oko 13 sati u tramvaju koji je vozio Trešnjevkom jednoj je starijoj sugrađanki pozlilo tijekom vožnje. Iako su svi suputnici bili spremni pomoći, među njima se posebno istaknuo student agronomije koji je svojim dobročinstvom dotaknuo i našu sugovornicu, članicu Facebook grupe Zakaj volim Zagreb, koja je, potaknuta njegovom gestom, objavila zahvalu koja nas je nagnala da saznamo više.

...Kako je jedna vožnja 'dvojkom' studentu promijenila život...


"Želim ovim putem zahvaliti studentu završne godine Agronomije koji je dopratio od tramvaja do ulaznih vrata zgrade jednu stariju gospođu koja je pala u tramvaju. Starija gospođa se prepala, no sama činjenica da joj je mladić pomogao, bio uljudan i pričao s njom učinila je cijelu situaciju manje strašnom", napisala je Antonija P.

...'Tata ja sam gladan': Kako je zagrebačka studentica ujedinila Hrvatsku i pomogla nahraniti jednu obitelj...


U razgovoru nam kaže da se radi o susjedi koja joj je jako draga i time je osjetila potrebu da se na ovaj način zahvali mladiću koji se prihvatio zadatka da gospođu, preplašenu čitavom epizodom, animira razgovorom i otprati kući – sve do ulaznih vrata zgrade u kojoj stanuje.


...Počastio tramvajskom kartom i oduševio Zagrepčane: Poznajete li studenta koji je mnogima vratio vjeru u mlade?...


"Ponudio se da ju prati do kud god je potrebno, bio je ljubazan i brbljao je s njom", kaže nam.

Zahvaljujući skromnoj gesti ovog studenta, gospođa je sretno stigla kući, a nepoznati kolega zaradio je naklonost brojnih pratitelja ove grupe.

Iako su neki cinično komentirali da je isticanje ovakvih gesti simptomatično jer bi trebale biti dijelom svakodnevice, mi se držimo one da je lijepo nagraditi dobrotu pohvalom u nadi da će na taj način ovakvih epizoda biti još i više.

L.B./foto: mapiranjetresnjevke.com


lijepa gestaTrešnjevkastaricastudent agronomijeZakaj volim ZagrebKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se