Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Super-maturant iz Koprivnice: prvi na listi za upis na čak sedam fakulteta

MojFaks | Laganini, 22.07.2016.Super-maturant iz Koprivnice: prvi na listi za upis na čak sedam fakulteta

Mladi Koprivničanac, 18-godišnji Denis Pleše, sportaš koji je zadnjih godina u samom vrhu hrvatskog triatlona pa i šire, ni na što manje ne pristaje ni u obrazovanju – zbog odličnog srednjoškolskog uspjeha, discipline i truda, bio je prvi na listi za čak sedam fakulteta.

Četvrti razred završio je s prosjekom 5,0 kao i svih ostalih godina, a maturirao je s četiri petice i jednom četvorkom iz hrvatskog te je danas, na dodjeli svjedodžbi saznao da je imao i najbolji rezultat mature u Gimnaziji.

"Upisao sam faks koji mi je bio prvi izbor – farmaciju. Na njoj sam bio prvi na listi kao i na još šest fakulteta – biotehnologiji, prehrambenoj tehnologiji, medicinskoj biokemiji, nutricionizmu… –  i tu je Denis zastao, ne mogavši se sjetiti svih fakulteta na kojima je bio na vrhu lista, te nadodao drugo mjesto na kemijskom inženjerstvu i treće neizravno upisanih na molekularnoj biologiji, piše ePodravina.

Mladi kolega objašnjava kako mu je u postizanju izvrsnosti i u školi i u sportu, te kako bi stigao izvršiti sve obveze, pomogla dobra organiziranost koju iziskuju njegovi treninzi.

"Da bih stigao tri-četiri treninga dnevno odraditi uz školu, morao sam izraditi točan raspored i držati se toga. Teško će mi se dogoditi da nešto ne stignem obaviti, a čak imam i svoje slobodno vrijeme", otkriva svoju čarobnu formulu mladi Denis koji nakon nastave u 14 sati ide na trening, kad se oko pol osam vrati kući slijedi učenje do 22 sata, pa još prije nego krene spavati malo "surfa" po Facebooku.


foto: Denis Pleše@Facebook

Denis je jedan od onih sretnika kojemu su dva sata dnevno za učenje dovoljna te nikad nije imao problema sa svladavanjem bilo kojeg gradiva.

"Kad učim, mogu čak i multitaskati, ubacujući i fejs u međuvremenu. Bitno je da se redovno uči kako se ne bi nakupilo gradiva i tad sve funkcionira bez greške" – kaže Denis kojemu je najgora ocjena u imeniku četvorka.

"Kad treniram, ispucam se i ispraznim te ne mislim na školu. S druge strane, kad iskusiš fizičke napore koje predstavlja triatlon imaš sasvim drukčiju perspektivu pa je najmanji problem uzeti knjigu i učiti. Tako da je učenje nešto što obavljam usput", inspirativan je Denis, ali ne propušta napomenuti kako su mu u najtežim trenucima majka Sonja i trener Alen Marošević neizmjerna potpora.

Po pitanju usklađivanja triatlona s fakultetskim obvezama, naš sugovornik stavlja prioritet na faks jer, kako kaže, od triatlona se ne može živjeti kao od nogometa.

"Zasad ću se triatlonom baviti iz gušta, a Ironmanće pričekati do tridesetih. Nakon fakulteta definitivno planiram otići van, jer držim da si izvan Hrvatske mogu stvoriti bolje uvjete za život. Nemam namjeru nakon pet godina najtežeg faksa u zemlji do penzije raditi u ljekarni", ambiciozan je, ali i realan ovaj mladić koji kaže da je njegov izbor farmacije kombinacija ljubavi i isplativosti.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: ePodravina
foto: Pixabay


Denis PlešeKoprivnicaupisi na fakultetfarmacijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se