Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Tko ima najviše šanse? Studenti napravili aplikaciju koja predviđa tko će zasjesti na željezni tron u 'Igri prijestolja'

MojFaks | Laganini, 16.04.2019. Tko ima najviše šanse? Studenti napravili aplikaciju koja predviđa tko će zasjesti na željezni tron u 'Igri prijestolja'

Svi pričaju o početku nove sezone popularne 'Igre prijestolja' pa čak i oni koji ne gledaju seriju koja je zaludjela pola zemaljske kugle. Među velikim obožavateljima nalaze se i studenti. Neki od njih jednostavno ne mogu čekati kraj posljednje sezone pa su osmislili algoritam koji će predvidjeti ono što se svi pitaju – tko će naposljetku sjediti na tronu?

Studenti Tehničkog fakulteta u Minhenu napravili su aplikaciju koja predviđa koji lik iz "Igre prijestolja" ima najviše šanse za na kraju zasjedne u željezni tron. Aplikaciju su napravili tako da skupi informacije s interneta o likovima u seriji. Informacije se nakon toga "šalju" algoritmu kako bi predvidio šansu likova za preživljavanje."Skupili smo podatke o likovima s Wikipedije i s fan stranica 'Igre prijestolja'. Informacije se odnose na ono što piše u knjizi i na ono što je prikazano u seriji pa smo ih stavili u algoritam aplikacije kako bi nam rekao tko će od likova umrijeti.", rekao je student Christian Dallago.

...Mjesec dana do zadnje sezone: Riješi kviz i saznaj tko bi iz 'Igre prijestolja' bio tvoj idealni cimer...


Kažu da zaista postoji šansa da aplikacija na kraju predvidi tko će biti kralj ili pak kraljica sedam kraljevstva. Još 2016. na istom fakultetu, kada je algoritam osmišljen, dobro je predvidio da će se u šestoj sezoni Jon Snow vratiti iz mrtvih.

U SLUČAJU DA NE ŽELITE SPOILERE NEMOJTE ČITATI OVAJ DIO!!!...jer algoritam predviđa da će preživjeti Daenerys Targaryen i vladati cijelim "Igra prijestolja" svijetom.

Više o ovoj temi pročitajte na linku.

Ivana Petrić
foto: Pinterest/Wintersicoming.net


Game of ThronesIgra prijestoljastudentialgoritamaplikacijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se