Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Uđi i isplači oči - ali samo na 10 minuta! Studentica napravila 'ormar za plakanje' u knjižnici

MojFaks | Laganini, 26.04.2018.Uđi i isplači oči - ali samo na 10 minuta! Studentica napravila 'ormar za plakanje' u knjižnici

Studiranje nije lako: često podsjeća na mješavinu bijesa, tuge, stresa, ali i sreće u trenucima kad studenti ostvare rezultate koji su željeli. Budući da su za vrijeme kolokvija i ispitnih rokova svi studenti u istom 'ispitnom sosu', jedna studentica se dosjetila kako da kolegama u knjižnici olakša učenje...

Ako ste ikada od muke, jada i tuge malo pustili suzicu nad knjigom i skriptom, tada ste to učinili vjerojatno u svoja četiri studentska zida. No, što ako vam je baš dosta svega i nekontrolirano krenete plakati u knjižnici?


Ovako izgleda "ormar za plakanje"... izvor: Twitter@aJackieLarsenPravila ormara...


U ormaru su čak i plišanci

Tada želite da vas baš nitko ne vidi i ne čuje vaše jecanje čega je svjesna i studentica umjetnosti Nemo Miller pa je u knjižnicu Sveučilišta Utah, gdje i sama studira, instalirala svoje umjetničko djelo "ormar za plakanje". Ovaj cry closet ima i svoja pravila korištenja pa jedno od njih kaže da u ormaru svaki student smije biti 10 minuta, a prije nego se uđe obavezno je kucanje. Svjetla u ormaru moraju biti ugašena te svaka objava o "ormaru za plakanje" na društvenim mrežama mora nositi hashtag #cryclosetuofu.

...Donio pisaću mašinu u čitaonicu fakulteta pa krenuo tipkati: Evo kako su reagirali kolege studenti – VIDEO...


...Ponesite šatore i vreće za spavanje: Kako izgledaju knjižnice kada krenu kolokviji...


Na Twitteru se mnogim studentima svidjela ova ideja, ali neki su napomenuli da bi cijela priča mogla otići u krivom smjeru i to tako da će studenti možda odlaziti u ormar kako bi se u miru "šlatali" s kolegom i sl. U svakom slučaju ova ideja je skroz originalna i sigurno bi koristila svim studentima koji uče u knjižnici s knedlom u grlu i suznim očima.

Ivana Petrić
foto: Damir Fabijanić/nsk.hr/Pixlr


ormar za plakanjecry closetknjižnicastudenticaučenjeplakanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se