Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Puno meze, malo kuhaju: Zavirili smo u studentske frižidere – evo koliko su puni... ili prazni! FOTO

MojFaks | Laganini, 30.10.2019.Puno meze, malo kuhaju: Zavirili smo u studentske frižidere – evo koliko su puni... ili prazni! FOTO

Otvorili ste svoje frižidere, priznali što se u njima najčešće, a što najrjeđe nalazi te pokazali pravi trezor vlastitih dragocjenosti. Pa, pogledajmo!

"Kad si gladan, nisi svoj!", poznati je marketinški slogam s kojim se svatko od nas može poistovjetiti, a naročito studenti koji stvarno kad su gladni, nisu sasvim svoji. Zamislite situaciju: cijeli ste dan na predavanju, imali ste mini pauzu od 15 minuta između predavanja, niste pronašli vremena za pravi obrok u menzi, a frižider u stanu/studentskoj sobi koji vam je trenutna zadnja opcija, sasvim je prazan; ako ste se pronašli u ovoj situaciji, tada vam je dobro poznat osjećaj (velike) gladi.

...Je li ovo najčudnija tužba? Student cimericu odvukao na sud jer je pila njegovo mlijeko iz frižidera...


Frižider u malom, trošnom, unajmljenom stanu ili pak onaj u studentskoj sobi za neke je studente prava riznica alternativnih namirnica koje ne možemo pronaći u menzama, dok je s druge strane za pojedine studente usamljeno utočište za pokoju konzervu i domaću teglu krastavaca. Pogledajmo što se sve našlo u studentskim frižiderima. 


foto: privatna arhiva

Frižideri uvijek puni kad mama pakira domaće namirnice


U cjelini, frižideri su svakako najpuniji početkom mjeseca ili početkom tjedna s obzirom na to da se studenti uglavnom početkom tjedna vrate u mjesto studiranja pa često dovuku raznorazne namirnice koje mama pažljivo zapakira da slučajno ne budete gladni.


foto: privatna arhiva

Studentici Adriani frižider je pak najpuniji tijekom vikenda. "Šoping obavljam vikendom jer kroz tjedan ne stignem u nabavku namirnica tako da je moj frižider definitivno najpuniji tada, a najprazniji je prije nego idem kući pa pokušavam potrošiti svu hranu koju imam na raspolaganju", govori nam. Zanimljivost ove studentice je vegetarijanstvo tako da s obzirom na to police njezinoga frižidera uglavnom zauzimaju namirnice poput jogurta, mlijeka, slanutka, kukuruza, puuuno svježeg povrća, salata te neizostavne konzerve tune. Na fotografiji ispod nalazi se njezin frižider, isprva izgleda vrlo bogato, no to je frižider koji dijeli s još dvije cimerice pa se tu našlo svega i svačega.foto: privatna arhiva

Studenti najčešće imaju u frižideru sljedeće namirnice: mlijeko, jogurt, salama, sir, namazi, voće, povrće i zimnica iz mamine kuhinje. Naravno, ovaj sadržaj konstantno varira i ovisi o danu u tjednu, u mjesecu, u dolascima/odlascima kući te o tome koliko često posjećujete menzu. No, uglavnom su to namirnice koje služe za pripremanje doručka ili večere, kako se često kaže "meze".


foto: privatna arhiva

Najrjeđa stvar u studentskom frižideru je alkohol? 


Kadikad zaluta i pokoja limenka pive ili boca vina koja se nije stigla popiti tijekom vikenda. Na pitanje koje namirnice se najrjeđe nađu na policama studentskih frižidera, odgovori su sljedeći: puding, voćni jogurti, alkohol. Iako ima i iznimaka!

foto: privatna arhivafoto: privatna arhiva

Dakako, sadržaj svakog frižidera je individualan i ovisi o pojedinačnim navikama i potrebama studenata. No, u jednom se moramo složiti, za svakog je studenta njegov frižider uvijek polupun ili poluprazan, a za sve roditelje, on je uvijek – dupkom pun! 


foto: privatna arhiva


foto: privatna arhiva

foto: privatna arhiva

...Status komičara nasmijao studente: 'Nitko ne može strpati toliko stvari u tako mali prostor kao mama koja studentu šalje paket'...


V.S.
Foto: privatna arhiva


studentihranafrižiderprehranaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se