Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kreću u lov na magisterij: Superbaka i unuka u isto vrijeme završile fakultet

MojFaks | Laganini, 21.12.2017.Kreću u lov na magisterij: Superbaka i unuka u isto vrijeme završile fakultet

Prvostupnička diploma konačno je u rukama 62-godišnje Belinde Berry. Ova bakica je prava inspiracija zbog svoje upornosti i želje za obrazovanjem u kasnim godinama, a zanimljivo je i to što je diplomirala u isto vrijeme kada i njena 25-godišnja unuka Karea.

Baka i unuka nisu bile sigurne hoće li završiti fakultet u isto vrijeme jer je unuka Karea bila redovni student dok je baka Belinda studirala izvanredno. No, diplome iz kriminalistike i menadžmenta na Sveučilištu Chicago završile su kod ove dvije žene na istoj promociji.

...'Učite koliko god možete': Baka u 94. godini diplomirala sa zavidnim prosjekom ocjena...


...Prvo školovala djecu, a onda se posvetila sebi: U 91. godini dobila diplomu prvostupnika...


...Ima nade: baka diplomirala sa 79 godina!...


Dekanica Rachel Lindsey rekla je da je priča o baki i unuci divna i da pokazuje da je Sveučilište u Chicagu jednako odlično i za mlade koji su tek izašli iz srednjoškolskih klupa kao i za malo starije studente koji se žele vratiti obrazovanju i steći diplomu. Povezanost između Belinde i Kareae je jako velika jer ju je baka odgajala od njene druge godine. Unuka je na baku koja je godinama radila u bolničkoj administraciji iznimno ponosna te bi voljela da pokrene vlastiti posao.Izvor: screenshot independent.co.uk video

"Počašćena sam što mogu biti uzor te se nadam da ću biti inspiracija svim mladima baš kao i malo starijima, da završe fakultet i da vide da za obrazovanje nikada nije kasno", kazala je 62-godišnja Belinda.

I unuka i baka planiraju nastaviti školovanje i kreću u lov na magisterij, a Karea poručuje da je obrazovanje ključ uspjeha.

Ivana Petrić
foto: ilustracija/Pixabay


bakaunukazajedno diplomiralepromocijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se