Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Velika srca studentska: Donosimo pregled božićnih humanitarnih akcija po hrvatskim sveučilišnim gradovima

MojFaks | Nakon predavanja, 12.12.2017.Velika srca studentska: Donosimo pregled božićnih humanitarnih akcija po hrvatskim sveučilišnim gradovima

Blagdansko vrijeme budi posebno ozračje pa smo tada osjećajniji, suosjećajniji i spremni pomoći. Za vrijeme Božića studenti uvijek pokažu svoju 'mekšu' stranu pa su tako po različitim sveučilišnim gradovima organiziraju hvale vrijedne akcije za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Ako ste mislili da studenti ovih dana uče samo za kolokvije i nervozu ubijaju kolačima u menzi – prevarili ste se. Studentske ruke ovih dana rade punom parom i to zbog toga što žele pomoći drugima. Blagdani su idealno vrijeme za humanitarne studentske akcije pa tako neki studenti skupljaju igračke za djecu, drugi izrađuju božićne ukrase, a treći organiziraju nagradne igre.

...Kako je sakupljač boca ganuo dvije studentice: humanitarna akcija za Juraja...


...Božićno raspoloženje uselilo u osmi paviljon: Adventska sobica studenta Josipa postala pravi hit...


Namjera studenata je uljepšati Božić potrebitima, neovisno o tome radi li se o drugim studentima, djeci ili starijima. Svi oni koji imaju volje sudjelovati mogu se pridružiti ovim akcijama, a mi donosimo pregled studentskih humanitarnih akcija po našim sveučilišnim gradovima:

Advent na Šari (od 11. do 15. prosinca)Izvor: Facebook@Advent na Šari

Studenti, mahom stanovnici zagrebačkog studentskog doma Dr. Ante Starčević, poznatijeg kao Šara, organizirali su vlastiti advent. Na ovom malom adventu mogu se jesti palačinke, popiti kava i čaj te pojesti doručak. Svi prikupljeni prilozi idu udruzi za djecu oboljelih od malignih bolesti "Jak kao Jakov".

Više o adventu na Šari možete saznati na Facebooku.

Studenti iz Splita u akciji za studente "Toplim srcem i vedrim duhom za COO Juraj Bonači" (od 14. do 16. prosinca)Izvor: Facebook@Toplim srcen i vedrim duhom za COO Juraj Bonači

U proteklim danima mladi grada Splita svoje slobodno vrijeme proveli su u druženju i izradi božićnih ukrasa s korisnicima Centra. Plod ove volonterske akcije su prekrasni božićni ukrasi. Božićna prodajna izložba izrađenih ukrasa održat će se u City Center one od 14. - 16. prosinca 2017. gdje će svi posjetitelji imati priliku vidjeti kreativnost na djelu. Cilj humanitarne akcije je prikupljanje sredstava za uređenje igrališta u Odjelu za pružanje socijalnih usluga osobama s poremećajem iz autističnog spektra.

Detalji o humanitarnoj prodajnoj izložbi nalaze se na linku.

Tombola osječke studentske Udruge Bookmark za "Rijeku ljubavi" (18. prosinca u 19 sati)Izvor: Facebook@Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Ovaj tjedan osječki studenti mogu kupiti tombolu za veliku humanitarnu akciju Udruge Bookmark. Humanitarna akcija održat će se 18. prosinca u 19 sati u SportHouseu Osijek, a posjetitelje očekuje live glazbena izvedba, izvlačenje tombole, licitacija i naravno dobar osjećaj da je nekome Božić uljepšan najmlađim korisnicima humanitarne udruge Rijeka ljubavi. Tombola se može kupiti svaki radni dan na Ekonomskom fakultetu u Osijeku od 9:30 do 11:15 i od 14:30 do 16:15.

Za igrače tombole slijede i nagrade poput kave s nogometašem NK Osijeka, a više o događaju saznajte na linku.

Humanitarni božićni party studenata psihologije iz Rijeke za azil za životinje (13. prosinca u 21 sat)Izvor: Facebook@Humanitarni božićni party

Udruga studenata psihologije Psirius i ove godine organizira Humanitarni božićni party, a sve zovu da im se pridruže 13. prosinca u 21 sat u holu Filozofskog fakulteta u Rijeci. Za glazbu će se pobrinuti studenti prve godine. Cilj ovog događaja je prikupljanje novčanih sredstava za Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka".

Božićni party u Rijeci možete pronaći ovdje.

Studenti iz Međimurja prikupljaju igračke za mališane (16. prosinca od jutra do 12 sati popodne)Izvor: Facebook@Božićna akcija: "Dječja želja za malo veselja"

Studenti iz Međimurske studentske mreže – Potepuh pozivaju sve Međimurce i Međimurke da se pridruže akciji prikupljanja igračaka u centru Čakovca
kraj crkve sv. Nikole. Želja organizatora ove akcije je da se prikupljenim igračkama uveseli mališane udruge MURID - Centar za ranu intervenciju u Čakovcu te će im igračke biti predane 22. prosinca

Više o akciji pročitajte ovdje.

Klub osječkih studenata Libros skupljaju donacije za djecu iz doma Klasje (traje cijeli prosinac)Izvor: Facebook@Libros

Libros, klub osječkih studenata informacijskih znanosti ove godine organiziraju humanitarnu akciju prikupljanja društvenih igara i igračaka (ali ne plišanaca!), školskog pribora i slikovnica, dječje odjeće, opreme i kozmetike, slatkiša i sl. za djecu iz dječjeg doma Klasje. Sve što se poklanja treba biti novo, a akcija traje svakim radnim danom tijekom prosinca.

Kako sudjelovati možete pročitati ovdje.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Advent na Šari/Pixlr


Božićblagdanihumanitarne akcijeblagdanske akcijeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se