Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Počinje li bunt studenata kontra Stožera? Sinoć se masovno okupili ispred Kampusa, stiglo 9 policijskih vozila...

MojFaks | Nakon predavanja, 15.10.2020.Počinje li bunt studenata kontra Stožera? Sinoć se masovno okupili ispred Kampusa, stiglo 9 policijskih vozila...

Stotine splitskih studenata okupilo se u srijedu navečer na spontanom druženju ispred Kampusa, a dvoje studenata uhićeno je.

Kako je događaj izazvao velik medijski odjek, nekoliko studenata za portal Dalmacija danas ispričalo je što se događalo tijekom večeri. "Okupljanje je trebalo biti na Kampusu, u blizini klupa menze, ali su tamo već bili policajci. Stiglo ih je 30-40 s devet vozila. Kako su oni tamo stajali, prebacili smo se svi na 'Građevinu'. Kada smo se tamo premjestili, već smo zatekli 'milijun' ljudi tamo!", kazao je jedan.

Druženje bez distanciranja i maski...


"Otad je prošlo dodatnih sat vremena kada je policija stigla i tu, nakon čega smo se kolektivno premjestili na splitski FESB", kaže drugi sudionik jučerašnjeg druženja. Kako se može vidjeti na snimkama, druženje se odvijalo bez bilo kakvog fizičkog distanciranja, a nisu se nosile ni zaštitna maske.

...Povratak online nastave u Zagrebu? Još 30 studenata u karanteni: Stižu nove preporuke za fakultete...


Posjetimo, policija je ispred Kampusa stigla zbog dojave o remećenju javnog reda i mira. Dva su studenta privedena, oba su bila u alkoholiziranom stanju. Događaj su za ovaj portal detaljno opisali u PU splitsko-dalmatinskoj.


Obojica uhićenih studenata bila su u alkoholiziranom stanju


"Policijski službenici su izišli na mjesto događaja i upozorili zatečene koji su se udaljili. Nedugo potom ponovno je primljena dojava kako se galami i viče, te su policijski službenici zatekli u remećenju javnog reda i mira 20-godišnjaka koji se oglušio na upozorenja policijskih službenika te ih prilikom postupanja vrijeđao. Uz korištenje sredstava prisile priveden je u policijsku postaju gdje je zadržan zbog utvrđene alkoholiziranosti", navodi se u odgovoru.

...Zbog novih odluka ostat će bez studentskog života? Nove mjere Stožera tiču se MLADIH, a oni poručuju: 'Družit ćemo se dok nas pendrecima ne otjeraju!'...


Policija je također postupala i prema 19-godišnjaku koji je, kako navode, također u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir te je priveden i zadržan u policijskoj postaji do otrežnjenja.

"Protiv obojice slijedi podnošenje Optužnog prijedloga sukladno Zakonu o narušavanju javnog reda i mira i to protiv 20-godišnjaka za čl. 17. a protiv 19-godišnjaka temeljem čl.13. navedenog Zakona. Obzirom da su tijekom posljednjeg razdoblja zaprimljene informacije o narušavanju javnog reda i mira na ovom području, policijski službenici će i dalje nastaviti s obilaskom, a posebno u večernjim satima", stoji u odgovoru splitske policije na upit redakcije Dalmacije danas.

...Unatoč pandemiji partijali na 'brucošijadi' Save: Ovo su najbolje reakcije na tulumarenje studenata u zagrebačkom klubu...


L.B./izvor: dalmacijadanas.hr
foto: Facebook@Radio Kampus


KampusSveučilište u Splitukoronaviruspolicijapolicijska intervencijakršenje epidemioloških mjeraKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se