Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Preko SC-a radio kao čuvar pa se zarazio koronom: Festival nastavio s održavanjem

MojFaks | Nakon predavanja, 27.07.2020.Preko SC-a radio kao čuvar pa se zarazio koronom: Festival nastavio s održavanjem

Tijekom drugog vala pandemije koronavirusa, zbog užurbanog načina života, internzivnijih kontakata i donedavnih fakultetskih obaveza koje su se održavale što na daljinu, a što uživo na fakultetima – u Hrvatskoj je sve više mladih kojima je potvrđen Covid-19.

I dok su nakon mjeseci poteškoća s pronalaskom posla, studenti napokon dobili priliku za ponovni rad, čini se da će ovo ljeto ipak obilježiti neizvjesnost, kako ekonomska, tako i zdravstvena. Tako je studentu koji je radio na Splitskom ljetu utvrđeno da je pozitivan na Covid-19, njegovo zdravstveno stanje je dobro, a festival je nastavio s održavanjem. 

...Zaraza među studentima: 'Javlja se sve više mladih s respiratornim tegobama, četvrtina pozitivnih dolazi iz STUDENTSKIH DOMOVA'...


"Radi se o studentu koji je preko studentskog servisa bio angažiran kao ispomoć na ovogodišnjem Splitskom ljetu, na Sustipanu na otvorenom prostoru i njegovo stanje je dobro. On nije bio u bliskom kontaktu s ostalim sudionicima te nema epidemiološke ugroze za ostale niti je ugrožen nastavak manifestacije Splitsko ljeto", rekla je u nedjelju u izjavi za Hinu ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

Intendant splitskoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Srećko Šestan rekao je da će se Splitsko ljeto nastaviti uz pridržavanje uputa iz županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. "Prema informacijama tog Zavoda, ne bi trebalo biti nikakvih zastoja u održavanju ovogodišnjeg Splitskog ljeta," rekao je Šestan.

Karin je rekla da je zaraza kod tog mladića utvrđena prošli četvrtak te su on i još dvije osobe koje su kratko bile uz njega stavljene u samoizolaciju, ali te dvije osobe nisu pozitivne na Covid-19.


...Još jedan slučaj zaraze među studentima: Brucoš na Fakultetu političkih znanosti došao na upis ocjene, još 5 kolega u samoizolaciji...


Kako se doznaje, mladić je radio kao noćni čuvar.

A.Z.
izvor:Hina
foto: Facebook @Splitsko ljeto


studentSplitsko ljetokoronavirusstudentski posaoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se