Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom ekologija

Kod nas o tome studenti sanjaju: Kolege s Oxforda žele da se govedina i janjetina izbrišu s menija u menzama

Objavljeno 19.11.2020.

Studenti Sveučilišta u Oxfordu složili su se da se govedina i janjetina uklone s restoranskih menija u nadi da će na taj način smanjiti emisije slakleničkih plinova.

Jedno hrvatsko sveučilište objavilo rat plastici: In su platnene torbe i drveni pribor za jelo

Objavljeno 01.10.2019.

Jedno hrvatsko sveučilište odlučilo je stati u kraj plastičnom otpadu. Uveli su platnene torbe, umjesto plastičnog pribora za jelo i piće tu je drveni ili mentalni, a sav promotivni materijal izrađuju od ekološki prihvatljivih materijala.

Pa tko ovdje ne bi htio studirati: Najmoderniji studentski kampus u Hrvatskoj ostavit će vas bez teksta! FOTO

Objavljeno 28.05.2019.

Studentski dom u Varaždinu dio je treće faze velikog projekta Sveučilišni kampus Varaždin i nalazi se na prostoru nekadašnje Austrougarske vojarne. Čitav projekt osmišljen je da teži održivom razvoju i očuvanju okoliša i među prvima je takve vrste u ovom dijelu Europe.

Uzor svima: Student 'žrtvovao' proljetne praznike kako bi počistio smeće s plaže VIDEO

Objavljeno 03.04.2019.

Premda je uvriježeno mišljenje da su studenti lijeni i previše pasivni, svakodnevno se može vidjeti da to nije tako. Živi dokaz za to je student Joshua Caraway koji je za vrijeme proljetnih praznika odlučio pokupiti smeće s plaže. Inače, studentski proljetni praznici su u SAD-u i u Europi inače poznati po partijanju studenata.

Pravo ekološko otkriće: Student izumio bocu koju možete pojesti nakon što vam više ne treba

Objavljeno 19.06.2018.

Ekološka osviještenost čovječanstvu je potrebna više nego ikada ranije. To je prepoznao i jedan student koji je izumio bocu koja se odmah nakon konzumacije sadržaja u njoj razgradi, a moguće ju je i pojesti.

Studenti FOI-ja spojili IT i ekologiju: Pobjednici Hackatona napravili aplikaciju za djecu

Objavljeno 04.04.2017.

Zero Molecule je tim koji čine četiri dečka s varaždinskog FOI-ja, a oni su ujedno i pobjednici ovogodišnjeg Hackatona u organizaciji udruge FONIS. Natjecanje se održalo u Beogradu na Fakultetu organizacionih nauka i to na temu ekologije.

Osviještena studentica sašila haljinu od vrećica za čips

Objavljeno 20.09.2011.

Rebekah Kirkland studentica je mode na britanskom koledžu Leicester, a sve je bacila na noge svojom neobičnom kreacijom – haljinom od vrećica čipsa!
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se