Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom kredit

 Diskriminacija se nastavlja? Zbog odluke Ustavnog suda TISUĆE STUDENATA stručnih studija ostat će bez pravne kvalifikacije!

Objavljeno 24.09.2020.

Klub zastupnika HSLS-a i Reformista upozorio je da će 55 tisuća studenata stručnih studija i još oko 50 tisuća koji su završili te studije ostati bez pravne kvalifikacije zbog odluke Ustavnog suda o ukidanju pojedinih odredbi Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

I dalje traje spor oko Hrvatskih studija: Novi programi, novi zaposlenici, a reakreditacija na čekanju

Objavljeno 19.07.2019.

Prema potvrdi Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatski studiji još uvijek nisu riješili svoj status, iako će ovog ljeta upisivati nove studente. S obzirom na to da kao sveučilišni odjel ne smiju pokrivati sedam znanstvenih područja, već samo jedno, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odbila je lani potpisati pozitivnu akreditacijsku preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) i vratila je "na ponovno razmatranje", piše Novi list.

Za što se koriste krediti za studente - Matchbanker

Objavljeno 18.03.2019.

Matchbanker je platforma koja služi kao posrednik između tražitelja kredita i zajmodavaca. Uz njega je razumijevanje različitih ponuda dostupnih na tržištu brzo i jednostavno - čime štedite i novac i vrijeme.

Grad utjeruje dug za stipendije: 28 bivših studenata koji nisu završili fakultete morat će vratiti lovu koju su potrošili

Objavljeno 25.04.2018.

Koprivničke vlasti podnijele su čak 28 tužbi protiv korisnika stipendija i kredita jer nisu u ugovorenome roku završili studij ili srednju školu.

Studenti sestrinstva brinuli zbog poluinformacija? Rektorica obećala: 'Nijedan student neće biti oštećen'

Objavljeno 28.02.2018.

Rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican očitovala se na sjednici Senata o upitima studenata koji su zabrinuti za svoj status na sveučilišnom studiju Sestrinstva, na Odjelu za zdravstvene studije, vezano za proces dobivanja akreditacije.

Otplaćujete studentski kredit? Evo kako i gdje možete tražiti povrat već otplaćenih rata

Objavljeno 19.02.2018.

Zahtjev se podnosi Upravnom odjelu za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam.

Ove godine povoljnije kamatne stope: Evo koliko će vas koštati studiranje na kredit u Hrvatskoj

Objavljeno 17.08.2017.

Ako odlučimo studirati, a nemamo puno novaca ili ne želimo biti roditeljima 'na grbači', jedna od opcija nam je dizanje studentskog kredita. Premda o studentskim kreditima uglavnom gledamo u američkim serijama i filmovima, on se može dići i kod nas te uvelike olakšati studiranje, barem kada je o financijama riječ.

Rekordno niska akademska godina: Najmanji interes mladih za upis na fakultete u zadnjih 8 godina

Objavljeno 11.08.2017.

Upisivanje fakulteta mnogima je jedina opcija nakon završetka srednje škole, ali čini se da 'popularnost' studiranja polako opada, barem u zemljama u kojima je ono sve skuplje i stresnije za polaznike studijskih programa.

Mladi znanstvenici, navalite: Objavljen natječaj za 208 povoljnijih stambenih kredita

Objavljeno 29.05.2017.

Nedavno smo pisali o suradnji Grada Zagreba i zagrebačkog Sveučilišta, a kojom je dogovorena subvencija za 208 stambenih kredita. Premda se radi tek o prvoj fazi projekta, to je odlična vijest za mlade znanstvenike koji su u potrazi za stanom, a sada je izašao i ponovljeni natječaj.

Kriju se od banaka: Ispovijest Amerikanaca koji su pobjegli iz države kako bi izbjegli vraćanje studentskog kredita

Objavljeno 12.04.2017.

Opcija studentskog kredita postoji svuda u svijetu, a situacija u SAD-u je vrlo specifična jer ondje studenti godinama moraju vraćati velike svote novca koje su im bile potrebne za studiranje.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se