Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom mentalno zdravlje

Svi pričaju o psihičkom zdravlju i stresu: Pitali smo studente tko ih tješi u ovim kriznim vremenima i ne, nisu psiholozi

Objavljeno 13.01.2021.

Početak 2020. godine obilježila je pandemija koronavirusa, koja je značajno izmijenila dobro nam poznatu i ustaljenu svakodnevicu.

Na četiri šape dojurio do diplome! Ovaj labrador stigao čak do počasnog doktorata: Evo čime ga je zaslužio

Objavljeno 19.05.2020.

I dok pojedini nalaze izgovore za produljivanje svog studentskog statusa, neki sa sve četiri noge jure ka diplomi.

Zapališ prije ispita da se smiriš? Istina je da s njom 'nikad nisi sam' – cigareta ide ruku pod ruku s jednim neželjenim gostom

Objavljeno 13.01.2020.

Postoji ono ukorijenjeno vjerovanje u našoj kulturi da pušenje ‘umiruje živce' i može pomoći ublažavanju stresnih situacija.

Ljeto najdepresivnije godišnje doba za mlade: evo kako to promijeniti

Objavljeno 18.07.2016.

Ljeto bi trebalo biti najbolje, najzabavnije i najveselije godišnje doba u životu svake mlade osobe, ali nažalost, pokazalo se da nije baš tako. Mladi su ljeti – najusamljeniji.

Stres studiranja: nauči sačuvati dobro raspoloženje i mentalno zdravlje

Objavljeno 07.03.2016.

Svi znamo da na fakultetu može biti jako stresno, a proces studiranja može ozbiljno dovesti u pitanje naše mentalno zdravlje i snagu.

Izložba koja se ne propušta: posjetite muzej psihijatrije u Vrapču

Objavljeno 14.11.2014.

Danas se otvara prvi hrvatski muzej psihijatrije i to u čuvenoj ‘žutoj kući’ u zagrebačkom kvartu Vrapče. Riječ je o itekako zanimljivom konceptu čiji vas izlošci vode kroz 135-godišnju povijest ove psihijatrijske ustanove, podsjećajući na nekadašnje terapijske metode, alate i postupke, te svjedočeći o evoluciji građanske i medicinske svijesti kad su posrijedi psihički bolesnici.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se