Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studiranje

Bosonogi koledž – mjesto sasvim drugačijeg studiranja

Objavljeno 03.09.2012.

Barefoot College ili Bosonogi koledž doista je jedinstven način studiranja. Razvio se u Indiji još davne 1972. godine, a osnovao ga je Bunker Roy, rođen u bogatoj indijskoj obitelji, kako bi pomogao nepismenim indijskim djevojkama i ženama.

Neki novi klinci: Kakvi su ovogodišnji brucoši?

Objavljeno 23.08.2012.

Studenti koji se ove godine upisuju na studij rođeni su 1994. godine. Za njih su face poput Kurta Cobaina, Richarda Nixona i Jacqueline Kennedy Onasis oduvijek bile mrtve...

Kako steći nove prijatelje u školi ili na fakultetu

Objavljeno 04.07.2012.

Novi ste u školi, tek ste upisali fakultet ili jednostavno želite biti omiljeniji među ljudima? Niste jedini. Često se događa da primjetimo nekog zanimljivog s kim se želimo sprijateljiti, ali ne znamo kako to postići ni kako pristupiti toj osobi. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da proširite svoj krug poznanika i prijatelja, pogotovo ako ste se našli u novoj sredini.

Ima 29 fakultetskih diploma i u lovu je na 30.

Objavljeno 21.06.2012.

Prosječan student presretan je kada završi jedan fakultet i čini mu se kao da mu je pao veliki teret s leđa. Međutim, postoje i oni, doduše veoma rijetki, koji su studenti cijeli život te im je dobijanje fakultetskih diploma nešto kao hobi!

Besplatna aplikacija za online usporedbu fakulteta

Objavljeno 09.05.2012.

Odabir studija za mnoge je maturante prva važna odluka u životu. Koji fakultet upisati? Nikad lakša odluka uz pomoć besplatne aplikacije 'Usporedi fakultete'

SAD: više od polovice diplomaca nezaposleno ili radi drugi posao

Objavljeno 24.04.2012.

Kada slušamo o studentima i diplomama u Lijepoj našoj, čini nam se kao da je naš slučaj jedinstven, no ni na bogatom zapadu slika nije nimalo ljepša. Naime, istraživanje je pokazalo da čak 53 posto onih koji su završili fakultet u SAD-u nema posao ili radi posao za koji im nije potrebna diploma. Možda će ovo nekome biti utjeha, ali svakako se postavlja pitanje – što se to događa s obrazovanjem i sustavom općenito?

Studirajte energetiku besplatno u Sloveniji

Objavljeno 23.02.2012.

Studenti iz Hrvatske koji žele studirati energetiku mogu se do početka ožujka prijaviti za studiranje u Velenju u Sloveniji. Sada slijedi najbolji dio – studiranje je besplatno! Ono što ćete ipak morati platiti jest stan i hrana.

Najbolji svjetski gradovi za studiranje 2012. - pogledaj Top 50

Objavljeno 17.02.2012.

Poznata svjetska mreža za edukaciju i karijere QS objavila je listu s 50 najboljih svjetskih gradova za studiranje u 2012. godini.

Želiš studirati u SAD-u? Institut za razvoj obrazovanja zna kako!

Objavljeno 12.01.2012.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) će tijekom siječnja, uz pomoć bivših studenata američkih sveučilišta, organizirati niz besplatnih savjetovanja za upis na studij u SAD-u, te pripremne tečajeve za polaganje testova za prijavu na američka sveučilišta.

Study in Croatia – samo 0,3 posto stranih studenata u Hrvatskoj

Objavljeno 29.12.2011.

Study in Croatia (www.studyincroatia.hr) naziv je nacionalnog internetskog portala namijenjenog stranim studentima koji žele studirati u Hrvatskoj, što su ga povodom ovogodišnjeg ulaska Hrvatske u Program za cjeloživotno učenje i program Mladi na djelu Europske komisije pokrenuli Agencija za mobilnost i programe EU i Institut za razvoj obrazovanja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se