Mojfaks.hr u Vijesti

A baš kad ti trebaju san i odmor: 7 faza nesanice

Nesanica je nezgodna stvar jer nikad ne znaš kad će te pogoditi. Najčešće je to baš kad sutra moraš rano ustati ili imaš neku obavezu zbog koje te hvata lagana trema.

17. travnja 2015 17:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Umjesto da se dobro naspavaš i regeneriraš kako bi na taj važan dan zasjao/la u punom svjetlu, dođe ona – nesanica!

Ekipa s College Humora napravila je super ilustracije za svaku pojedinu fazu...

Prva faza: Doteturaš do sobe, apsolutno uvjeren/a da ćeš zaspati snom pravednika čim legneš u krevet. O slatki sanak...

Faza druga: Legneš u krevet i skužiš da si odjednom budniji/a 200% nego tijekom cijelog dana. Oči k\'o tanjuri, a tijelo napeto ko struna.

Faza treća: Isprobavaš sve moguće, ali i nekoliko nemogućih, položaja za spavanje i baš nijedan nije udoban i ugodan. Niti jedan!

Faza četvrta: Manijakalno i bijesno bacaš pokrivač sa sebe pa ga onda opet vraćaš jer tvoje glupo tijelo ne može odlučiti je li mu hladno ili vruće. Bez brige, oznojit ćeš se bez obzira na pokrivač.

Faza peta: Obzirom da očigledno nećeš zaspati u neko skorije vrijeme, pokušaj iz svoje nedavne prošlosti iskopati neku malenu pogrešku ili sitnicu koje se više nitko ne sjeća osim tebe i onda razmišljaj o tome. Obavezno tu malenu greškicu ili lošu odluku uveličaj do krajnjih razmjera.

Faza šesta: Pomiri se s time da više nikada nećeš zaspati i da su osjećaji odmorenosti i svježine samo davni san minulog vremena. To je to. Nema više spavanja. Samo ti i Drakula, ajkula, vau-vau, mjau-mjau (nastupaju halucinacije).

Faza sedma: Budiš se ujutro, ali ne znaš jesi li zapravo uopće zaspao/la. U svakom slučaju sad shvaćaš i osjećaš da ti je udobno i ugodno kao nikad u životu...

...Jedini problem je što moraš ustati i otići na predavanje...

Još vijesti