Mojfaks.hr u Vijesti

Biciklom kroz Zagreb: mapa biciklističkih staza glavnog grada!

Sindikat Biciklista objavio je na svojim stranicama kartu biciklističkih staza Zagreba koja obuhvaća različite mogućnosti i preporuke za kretanje biciklom.

20. Siječnja 2015 11:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Budući da je Zagreb tek djelomično pokriven biciklističkim stazama koje još uvijek ne tvore cjelovitu mrežu potrebnu za efikasno i udobno kretanje i dostupnost cijelog grada, još neko vrijeme će za smisleno kretanje biciklom po Zagrebu, osim biciklističkih staza, biti potrebno koristiti i dodatne mogućnosti: ulice s niskim intenzitetom motornog prometa, nasipe i parkove.

Ovom kartom nastojali su povezati Zagreb u cjelovitu mrežu i osigurati dostupnost biciklom na 200m do svake točke u gradu.

Po biciklističkim stazama koje su klasificirali kao \'prihvatljive\' ćete se većinu vremena kretati relativno udobno i efikasno, ali i dalje uz povremene pješake na stazi i česte potrebe za zaustavljanjem i pritiskanjem tastera na semaforu. \'Lošije\' staze su često prekinute na križanjima (oprez: po zakonu ste tada dužni gurati bicikl), sužene povremenim terasama kafića ili kantama za smeće, nacrtane na preuskom pločniku i uzurpirane od pješaka.

Kartu pogledajte ovdje.

Foto/Izvor: Sindikat Biciklista
I.N.

Još vijesti