Mojfaks.hr u Vijesti

Bliži se otvorenje studentskog kampusa u Puli!

Iako se svojevremeno najavljivalo da bi pulski kampus svoja vrata prvim studentima mogao otvoriti već početkom ove akademske godine - to se nije dogodilo. Razlog tome je pristigla žalba na odabir najpovoljnijeg ponuditelja na natječaju za opremanje tog prostora.

23. prosinca 2014 11:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

No, u ovo predbožićno vrijeme ipak je stigla dobra vijest - konačno kreće opremanje studenskog doma i restorana Sveučilišta Jurja Dobrile.

Sada predstoji zaključenje ugovora uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Sredstva su osigurana u državnom proračunu na poziciji kapitalne djelatnosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli”, izjavila je prorektorica za financije s pulskog Sveučilišta, prof. dr. sc. Lorena Mošnja Škare.

Objekt u kojemu je smješten restoran i pizzerija proteže se na 1.700 kvadrata, a ondje će studente po završetku dočekati 360 sjedećih mjesta, 256 unutar te 104 izvan, odnosno na terasi objekta. Iz kuhinje će, prema planu, izlaziti oko tisuću obroka dnevno.

Uz prizemlje, još su dvije etaže u zgradi Doma. Stoga studentske sobe i ostale prostorije već sada, bez namještaja, jednostavno mame na boravak u njima, odnosno studiranje.

Zgrada Doma smještena je svega pedesetak metara poviše zgrade Sveučilišta, u produžetku Preradovićeve ulice. Zbog uzvisine na kojoj se nalazi, iz studentskih se soba pruža pogled na panoramu cijeloga grada. U Domu koji ukupno zauzima 3.000 četvornih metara bit će 147 ležajeva. Osim klasičnih soba, predviđene su, odnosno već uređene mini zajednice koje obuhvaćaju tri sobe, dvije kupaonice i kuhinju te stvaraju osjećaj zajedništva. Također, u Domu će biti uređena četiri apartmana, za ukupno osam osoba, namijenjena gostujućim profesorima Sveučilišta. Oba objekta imaju lift te su kompletno prilagođena omogućavanju pristupa, kretanju i boravku osoba s invaliditetom.

Kriteriji za dobivanje sobe u studentskom domu jednaki su kao i u cijeloj Hrvatskoj, odnosno isti su kao i za dodjelu subvencija u privatnom smještaju.

Ftografije pogledajte i više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Glas Istre
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti