Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Bračni paviljoni: smještaj za studente roditelje

MojFaks | Vijesti, 22.09.2015.Bračni paviljoni: smještaj za studente roditelje

Studentske su ljubavi nekada, mnogo češće nego danas, završavale brakom. Jeste li znali da su šezdesetih godina prošloga stoljeća studentski s djecom mogli smjestiti u posebne bračne paviljone?

Danas je to zbilja rijedak scenarij, no u prošlome stoljeću očigledno je bio češći. Mladi koji još tijekom studiranja dobiju djecu, život preko noći postaje puno kompliciraniji. Zamislite da uz studenstke obaveze morate još i brinuti za maleno dijete?

Kako bi se studenti-roditelji lakše nosili s brojnim obvezama, šezdesetih im je omogućen zajednički život u takozvanim 'bračnim paviljonima'.Iako je u videu rečeno da je ovaj smještaj jako sličan onome u kojemu za vrijeme studiranja žive 'obični' studenti (oni bez djece) te kao takav nije dovoljno prilagođen studentima roditeljima, mogućnost da ih se smjesti posebno u tzv. 'bračnepaviljone' svjedoči o nekom drugom vremenu kad su se studenti ranije odlučivali imati djecu ili sklapati brakove.

Više pogledajte u videu ovdje.


L.B./izvor: HRT
foto: screenshot


studenti roditeljibračni paviljonidjecabrakprošlo stoljećeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se