Anja Z u Vijesti

Nezapamćena tragedija u novogodišnjoj noći: Zbog ovih 8 studenata danas žaluje cijela BiH

Osam mladih osoba stradalo je u Posušju u BiH tijekom proslave Nove godine od posljedica trovanja plinom.

4. Siječnja 2021 14:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na 41. izvanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku o proglašenju 2. siječnja Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, zbog tragične smrti osmero mladih iz općine Posušje od posljedica gušenja plinom. Vlada Federacije BiH proglasila je 4. siječnja Danom žalosti u ovom entitetu. Zapadnohercegovačka županija proglasila je tri dana žalosti. 


...Korona odnosi i živote mladih: Preminula 21-godišnja studentica Filozofskog fakulteta...


Osam osoba, četiri djevojke i četiri mladića, u mjestu Tribistovo kod Posušja, preminuli su tijekom novogodišnje večeri od posljedica trovanja plinom koji je proizvodio agregat smješten u ostavi kuće. Kao što je već poznato, preminule osobe imale su između 18 i 19 godina, a beživotna tijela pronašle su osobe iz obližnje vikendice u kojoj su također mladi slavili dolazak Nove godine. Kuća u kojoj se dogodila tragedija udaljena je otprilike dva kilometra od ceste i mjesta Tribistovo, a do nje vodi put po teško pristupačnom terenu.


...Zadnje trenutke provela sa studentima: Profesorica bolovala od korone, preminula tijekom online predavanja...


Preminuli su studentica Ž. Pavković s Filozofskog fakulteta, S. Pavković i I. Miličević s Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, S. Jukić s Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, M. Soldo s Pravnog fakulteta, S. Romić i M. Pavković s  Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te M. Rezo s Prirodoslovno-matematičkog  fakulteta.

Zorana Bešlić, koja je bila razrednica petero od osmero mladih koji su preminuli u nezapamćenoj tragediji kod Posušja, oprostila se od njih dirljivim statusom na Facebooku:


"Razrednice, kod nas pada snijeg. Autobus kasni. Nećemo stići na prvi." "Razrednice, autobus se pokvario, malo ćemo...

Objavljuje Zorana BešlićPetak, 1. siječnja 2021.


I Sveučilište u Splitu, oprostilo se od svojih kolega studenata.


Objavljuje Sveučilište u Splitu - University of SplitSubota, 2. siječnja 2021.


Još vijesti