Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti se vraćaju kući! Kreće demobilizacija doma na Cvjetnom

Službeno je donesen Nalog o demobilizaciji SN Cvjetno naselje prema kojem će svi paviljoni Studentskog doma Cvjetno naselje, koji nisu iskorišteni za smještaj stanovnika Zagreba ugroženih potresom, biti useljivi za studente.

6. svibnja 2020 18:03
Studenti se vraćaju kući! Kreće demobilizacija doma na Cvjetnom

Studenti se vraćaju kući! Kreće demobilizacija doma na Cvjetnom Foto: MojFaks

Republika Hrvatska od 11. svibnja ulazi u treću fazu popuštanja mjera. U toj se fazi od 11. svibnja, između ostaloga, dopušta održavanje nastave na visoko obrazovnim sastavnicama u manjim grupama za izvođenje laboratorijskih, umjetničkih i praktičnih vježbi.

Zagrebački su studenti, posebice stanari domova "Cvjetno naselje" i "Stjepan Radić", bili nesigurni i zabrinuti oko povratka u svoje sobe u studentskim domovima. Razlog je tome što je SN "Cvjetno naselje" 22. ožujka mobilizirano za stanovnike grada Zagreba koji su pogođeni razornim potresom.

Studentski je centar Zagreb, povodom brojnih upita studenata koji su se planirali vratiti u Zagreb, predložio Stožeru civilne zaštite RH da se unutar studentskoga doma Cvjetno naselje demobiliziraju paviljoni od 4. do 8. jer se u njima ne nalaze građani Zagreba čiji su domovi pogođeni potresom. Ova je odluka od jučer postala i službena te je donesen Nalog za demobilizaciju.

Paviljoni u kojima nisu zbrinuti građani, bit će useljivi za studente


Prema tome, svi paviljoni Studentskog doma Cvjetno naselje koji nisu iskorišteni za smještaj stanovnika Zagreba ugroženih potresom, odnosno paviljoni 4, 5, 6, 7 i 8, bit će useljivi svim studentima koji se budu morali ili htjeli vratiti u svoje sobe. Studenti stanari paviljona 1, 2 i 3 također će se moći vratiti u Zagreb, a bit će im dodijeljene prazne sobe ostalih paviljona.


V.S.
foto: MojFaks

Još vijesti